MENIU

DNA a ridicat documente de la Dinu Pescariu. Surse: Ancheta, după un denunţ al lui Dorin Cocoş

Dinu Pescariu, în centrul unui nou scandal cu iz penal. Potrivit unor informații obținute în exclusivitate de Realitatea TV, DNA a ridicat documente de la baza sportivă a omului de afaceri pentru a vedea în ce conditii a fost trecută din proprietatea statului în cea privată. Contactat de Realitatea TV, Dinu Pescariu nu neagă aceasta informație. Sunt suspiciuni de corupţie şi în legatură cu prelungirea duratei de administrare a acestei baze, decisă in anul 2009, apoi in 2013, transmite Ionela Arcanu. Potrivit unor surse Realitatea Tv, verificările DNA au pornit de la un denunţ al lui Dorin Cocoş, iar mâine ar urma să aibă loc primele audieri.

Sunt suspiciuni de corupţie şi în legatură cu prelungirea duratei de administrare a acestei baze, decisă in anul 2009, apoi in 2013, transmite Ionela Arcanu.

Reamintim că pe 3 octombrie, Dorin Cocoş a fost eliberat condiţionat. Fostul soţ al Elenei Udrea a fost condamnat la doi ani şi patru luni în dosarul Microsoft, dar a executat doar un an.

Când a fost condamnat

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Dorin Cocoş la 2 ani şi 4 luni. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul ministru Gabriel Sandu - 3 ani, fostul primar Gheorghe Ştefan - 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani şi 4 luni. 

Judecătorii au decis atunci şi confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnaţi: 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, 2 milioane euro şi 1 milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Ştefan şi 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu. 

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru şi Dorin Cocoş, precum şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. 

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate. 

Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.