MENIU

Diversificarea la bebeluși: Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață

<p>Mămicile, speriate de bacteria ucigaşă. Ce le recomandă medicii părinţilor</p>

In jurul varstei de 6 luni, incepe diversificarea alimentatiei bebelusului tau si el va servi primele sale lingurite de mancare solida. Asa cum iti recomanda pediatrul, in schema diversificarii hranei bebelusului vei incepe sa ii introduci anumite fructe, legume, cereale integrale si incet incet alte alimente pe care le consumati si voi in casa.

In elanul diversificarii, unii parinti gresesc si introduc alimente prea devreme, fara sa stie ca acestea sunt periculoase pentru sanatatea celui mic. Corpul lui fragil nu este adaptat sa digere chiar orice aliment din bucatarie si nu este un motiv de lauda ca bebelusul tau consuma produse pe care altii nu pun gura. Este nevoie de mare atentie. Cel putin in primul an, trebuie respectata cu sfintenie lista alimentelor interzise bebelusilor.

Iata ce NU ai voie, sub nicio forma, sa lasi sa ajunga in corpul copilului mic in primul sau an de viata:

Ciocolata: Acest dulce poate declansa o reactie alergica, in mod particular copiii foarte mici sunt la mare risc sa faca alergii severe care se mostenesc, insa cand el este mai mare poate fi gestionata mult mai bine.

Nucile: Niciun copil pana in 4 ani nu ar trebui sa manance alune, seminte, migdale, fistic, din cauza riscului uneori iminent de inec. Unii copii mici sunt si alergici la alune, asa ca stati departe de ele, inclusiv de untul de arahide, mai ales daca stiti ca in familie exista alergici la ele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Mai multe articole despre:
bebeluşi alimentaţie diversificare