MENIU

Discuții cruciale la Ministerul Agriculturii privind PLAFONAREA adaosului comercial la alimente: PRODUSELE ROMÂNEȘTI ar putea fi incluse pe listă

ANSVSA, avertisment despre cumpărăturile pe ultima sută de metri

Sunt discuții cruciale la Ministerul Agriculturii privind plafonarea adaosului comercial. Această măsură este valabilă până la finalul acestui an, însă oficialii iau în calcul introducerea tuturor alimentelor românești în această plafonare. Experții sunt de părere că, în realitate, dacă și produsele românești vor fi incluse pe listă, vom asista la scumpiri masive ale coșului de cumpărături. 

La finalul acestui an, măsura plafonării adaosului comercial va expira, însă până atunci ministrul Agriculturii se gândește să pună pe lista ordonanței și toate alimentele românești, asta pentru că - spune el - adaosul comercial la alimentele românești este mult mai mare față de cel al produselor care vin din import.

Cascada plafonărilor PSD: prețurile au fost țiute în frâu, afacerile firmelor au înregistrat creșteri pe toată linia, nimeni n-a dat faliment

O primă variantă a acestui proiect de lege ar putea fi publicată în toamnă. 

Se prelungește plafonarea RCA? Ciolacu spune că este o măsură necesară

Pe de altă parte, experții sunt de părere că, în realitate, plafonarea adaosului comercial a adus noi sumpiri și asta deoarece foarte mulți producători fie au redus din gramaj, fie au scumpit celelalte alimente care nu se află în ordonanță. Per total, coșul de cumpărături este mult mai scump decât înainte de plafonare, spun aceștia. 

Noi SCUMPIRI la pompă de la 1 iulie! Cât va costa un plin de carburnat: mersul cu mașina riscă să devină un lux