MENIU

Dinu Pescariu și fostul ministru Mihnea Costoiu, puși sub control judiciar

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost audiat în dosarul privind concesionare Bazei Sportive "Cutezătorii". Conform procurorilor, Pescariu este urmărit penal în dosarul în care fostul ministru al Cercetării Mihnea Costoiu este cercetat și el cu privire la modalitatea prin care a fost concesionată baza sportivă.

UPDATE Procurorii DNA au hotărât ca fostul tenisman Dinu Pescariu să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, măsura aplicându-se începând cu 10 octombrie. Tot sub control judiciar a fost pus și fostul ministru al Cercetării Mihnea Costoiu.

Dinu Pescariu este urmărit penal. Procurorii îl acuză de instigare la abuz în serviciu. Prejudiciul în acest dosar ajunge la 93 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Calculul este făcut pe baza unui control al Curții de Conturi. Pescariu ar fi preluat ilegal baza sportivă și ar fi plătit o chirie mult mai mică pentru aceasta decât prețul pieței, 9.000 de euro pe lună. În mod normal, spuneau inspectorii Curții de Conturi, chiria ar fi trebuit să ajungă la un milion de euro pe lună, având în vedere suprafața bazei sportive și locul în care este situată aceasta.

Fostul ministru al Cercetarii Mihnea Costoiu s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie. Surse judiciare au precizat ca el urmeaza sa fie audiat de procurori intr-un dosar in care se investigheaza modalitatea prin care a fost concesionata Baza Sportiva "Cutezatorii". El a spus, la intrarea in sediul DNA, ca nu stie de ce a fost chemat.

Mai multe articole despre:
DNA Dinu Pescariu Baza Sportivă Cutezătorii