MENIU

Dieta rapidă și ieftină cu tărâțe de grâu

Dieta rapidă și ieftină cu tărâțe de grâu

Tărâțele de grâu sunt alegerea cea mai bună pentru o dietă sănătoasă. Dacă vrei să slăbești și să-ți menții greutatea, dieta cu tărâțe de grâu este recomandată, pentru că nu te înfometezi și nu-ți pui în pericol sănătatea.

 

Dieta cu tărâțe de grâu. Cum consumi tărâțe de grâu ca să slăbești 

În primul rând, nu te gândi că trebuie să consumi o mare cantitate pentru a slabi rapid! Este important să găsești un echilibru nutritiv care să satisfacă toate nevoile organismul. Dacă vei consuma prea multe tărâțe, nu te vei hrăni cu alte alimente importante pentru organism.

Este suficient să consumi, zilnic, cel mult 9 lingurițe de tărâțe.

Foarte important! În dieta pe bază de tărâțe de grâu, este foarte important să se consume în primul rând la micul dejun.

Dieta cu tărâțe de grâu. Cum vei împărți tărâțele de grâu 

- una-două lingurițe înainte de micul dejun
- una-două lingurițe la micul dejun
- două lingurițe la prânz
- o linguriță la gustările dintre mese din timpul zilei
- o linguriță la cină

Dieta cu tărâțe de grâu. Cu ce poți combina tărâțele de grâu

Tărâțele de grâu pot fi consumate în mai multe moduri.

Înainte de micul dejun le poți dizolva într-un pahar cu apă căldută, la micul dejun le poți consuma cu iaurt, iar la prânz le poți consuma într-o salată.

Reține! Este important să consumi zilnic câte un iaurt, dacă se poate. Tărâțele de grâu nu furnizează organismului cantitatea necesară de calciu. și nu uita de consumul de legume și fructe, care completează restul vitaminelor și mineralelor esențiale.

Foarte important! Consumul de apă este important în această dietă, pentru că mărește efectele detoxifiante ale fibrelor din tărâțele de grâu.

Sfat: Tărâțele de grâu nu sunt pe placul tuturor, chiar dacă sunt eficiente în curele de slabire. Daca vrei să începi o dietă cu tărâțe de grâu, încearcă să le consumi timp de 3 zile „de probă”, pentru a vedea cum reacționează organismul tău la ele și dacă simți că poți să ții dieta timp de 2-3 săptămâni.

Sau poţi alege o zi pe săptămână în care să consumi doar fructe şi trei-patru linguri de tărâţe.

De asemenea, pentru ­a-ţi menţine ­silueta există şi va­rianta ca, înain­tea fiecărei mese, să consumi câte o cană cu apă caldă sau cu ceai verde, apoi, la 30 de minute, să consumi ­trei-patru linguri de tărâţe. În acest fel, îţi scade apetitul şi mănânci mai puţin. 

Nu uita! Produsele care conțin multe tărâțe de grâ nu sunt indicate persoanelor care suferă de colită ulcerativă, ulcer gastric și duodenal, de hepatită, colecistită, gastrită cronică, pancreatită și gastroduodenită.

Dieta cu tărâțe de grâu. Cum te ajută tărâțele de grâu să slăbești

Tărâțele de grâu conțin cea mai mare cantitate de fibre. Dacă vrei să slăbești, cerealele integrale trebuie consumate cu regularitate. Aceste cereale integrale nu sunt altceva decât tărâțe, adică învelișurile exterioare ale boabelor de grâu, unde se află și cea mai mare concentrație de vitamine, minerale și substanțe nutritive.

Ceea ce rămâne după separarea învelișului exterior de miez, este sărac în substanțe benefice și se folosește pentru obținerea făinii de grâu, care ulterior ajunge să fie folosită pentru obținerea produselor de panificație, a produselor de patiserie și a pastelor.

Tărâțele de grâu conțin fibre alimentare care îți potolesc rapid senzația de foame, dar în același timp îți îmbunătățesc digestia. Deci poți spune adio constipației, balonării și indigestiei, adică tulburărilor digestive care te împiedică să slăbeși.

Odată ce mănânci tărâțele de grâu, vei observa că nu reușești să mai mănânci totul din farfurie, ceea ce înseamnă că economisești un număr important de calorii la fiecare masă. Tărâțele de grâu acționează ca un burete, absorbind o parte din grăsimile așa-zise rele și ajută la eliminarea lor din organism. De asemenea, împiedică asimilarea altor grăsimi nesănătoase în organism, ceea ce înseamna că nu se vor forma noi depozite adipoase. În schimb, pentru a avea energie, organismul va arde încet, încet stratul adipos deja existent. Și astfel fibrele din tărâțele de grâu pornesc un întreg lanț de procese care te ajută să slăbești.

Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile. Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni maximum, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite. 

Tărâțele de grâu sunt surse de vitamine şi de minerale. Tărâţele de grâu sunt de fapt coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în procesul obţinerii făinii. Această coajă, atunci când este proaspătă, este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esen­ţiali. Printre vitaminele conţinute de tărâţele de grâu, cele mai importante sunt cele din complexul de B-uri (B1, B2, B5, B6, B12), betacarotenul, vitaminele D, E şi PP. Este un tonic general de care organismul are nevoie, prin mineralele pe care le conține: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor. 

Tărâţele de grâu au efect laxativ şi detoxifiant. O altă variantă de administrare a tărâţelor se bazează pe efectul laxativ. Tratamentul se face cu o oră înainte de micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se consumă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii. Poți repeta zilnic, timp de două-trei luni, fiind un bun remediu pentru constipaţie. Astfel, se împiedică stagnarea reziduurilor în intestinul gros, factor care ar modifica flora microbiană şi ar contribui la transformarea sărurilor biliare în pietre. 

Tărâțele de grâu se folosesc la prepararea borșului. Cura cu borş de putină, preparat din tărâţe, este un tonic al sistemului nervos şi endocrin, are efecte diuretice, depurative şi antihipertensive. Doar cei cu aciditate gastrică trebuie să consume cu prudenţă borşul de putină. Cura cu borş trebuie urmată timp de două-trei luni, iar în acest interval se consumă câte unul-două pahare de trei ori pe zi.

Sursa

Mai multe articole despre:
tarate de grau slabire dieta cura slabire retete