MENIU

Dezastru la concursul pentru şefia vămilor din Iaşi, nimeni n-a luat 5. Toți candidații, RESPINȘI

Vama Sculeni

Rezultate penibile la concursul pentru ocuparea posturilor libere de conducere și execuție la Direcția Regională de Vămi Iași. Niciunul dintre candidați n-a reușit să obțină măcar jumătate din numărul de puncte, iar mai mult de 40% din candidații nici măcar nu s-au mai prezentat la proba scrisă.

La proba scrisă, susținută luni, 7 dintre cei 16 candidații la funcțiile de conducere nici nu s-au mai prezentat, iar toți cei prezenți au fost respinși din cauza rezultatelor extrem de slabe pe care le-au obținut, potrivit Ziarul de Iași.

Spre exemplu, pentru vama Albița s-au înscris 4 persoane la concurs, care au obținut punctaje echivalente notelor 4.7, 3.5 şi 1.3, în timp ce la vama Stânca-Costești cei doi candidați înscriși au obținut 1.2 şi 3. Pentru vama de interior Bacău candidatul a primit nota 3. Pentru funcția de șef de vamă la Sculeni au aplicat trei candidați, notele primite de ei fiind de 2.2, 1.9 şi 0.6.

Punctajele mediocre au fost puse de către aspiranții la funcțiile de șefi pe seama dificultății subiectelor, în ciuda faptului că unii sunt oameni cu vechime în sistem și teoretic n-ar fi trebuit să aibă astfel de probleme.

Posturile au fost scoase la concurs odată cu preluarea structurilor vamale din ţară de către Autoritatea Vamală Română, care a scos vămile din administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Regionala Moldovei are în subordine vămile județelor Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava.