Descoperire şocantă în celebrul templu al tigrilor din Thailanda. Ce era ascuns într-un congelator
Autorităţile thailandeze au descoperit cel puţin 40 de pui de tigri morţi, depozitaţi într-un congelator al templului Wat Pha Luang Ta Bua (templul tigrilor) din provincia Kanchanaburi, membrii tempului fiind acuzaţi de trafic de animale sălbatice.
Potrivit Descoperă, poliţia thailandeză şi oficialii apărători ai faunei sălbatice au realizat raiduri la Templul Wat Pha Luang Ta Bua (templul tigrilor) din provincia Kanchanaburi, iar în timpul operaţiilor de mutare din complex a celor 137 tigri pe cale de dispariţie, au fost găsite şi cadavrele a 40 de pui de tigru într-un congelator din bucătăria templului budist.
Alături de corpurile puilor de tigri, autorităţile au descoperit şi cadavrul unui binturong, un animal carnivor cunoscut şi sub numele de ,,pisica-urs”, care este, de asemenea, o specie protejată.
"Am găsit 40 de pui de tigru care aveau aproximativ o zi sau două când au murit, dar noi încă nu ştim de cât timp ei sunt morţi", a declarat colonelul de poliţie Bandith Meungsukhum pentru AFP.
Membrii templului riscă un dosar penal, dar ei neagă orice acuzaţie precum că au traficat vreodată animale pe piaţa neagră sau că au comis orice abuz faţă de animale.
Într-o declaraţie recent redistribuită pe pagina de Facebook, reprezentanţi ai Templului Tigrilor au notat: "Puii de tigru mor, din când în când, din diverse motive, cel mai adesea acest lucru se întâmplă atunci când unei tinere mame îi lipseşte experienţa de a avea grijă în mod corespunzător de pui. În trecut, după obiceiurile budiste, aceşti pui de tigru erau incineraţi. În 2010, fostul veterinar al Templului Tigrilor a schimbat această politică. În loc de incinerare, puii decedaţi erau păstraţi în borcane sau ţinuţi congelaţi. Noi am documentat toate decesele din 2010 şi avem dovezi fotografice pe când ei erau încă în Templu", au notat cei de la Templul Tigrilor.
Cu toate acestea, autorităţile consideră că ceva mai sinistru se întâmplă de fapt. Referindu-se la corpurile celor 40 de tigri morţi, Adisorn Nuchdamrong, directorul general adjunct al Departamentului Parcuri Naţionale, a declarat pentru Reuters: "Acestea necesită anumite costuri din partea templului pentru a fi menţinute, dar de ce ei fac acest lucru, mă depăşeşte”.
Este bine documentat faptul că anumite părţi din corpurile tigrilor, inclusiv mustăţile, organele interne, sângele şi carnea sunt utilizate în medicina chineză.
Grupurile pentru drepturile animalelor pun presiuni pe autorităţi pentru a investiga templul din motive de abuz de animale şi al traficului ilegal, dar guvernul thailandez este adesea ezitant atunci când trebuie să interacţioneze cu grupurile religioase.
În ciuda suspiciunilor pe scară largă, turismul din templu încă aduce venituri de circa 3 milioane de dolari anual. Templul a devenit o atracţie populară pentru turiştii care pot plăti cash numai "donaţii" pentru posibilitatea de a face fotografii şi autoportrete close-up cu tigrii sau chiar cu animale de companie şi să le hrănească.