MENIU

Descoperire periculoasă în curtea Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. Muniție scoase la iveală se săpături pentru reparații

Proiectil găsit în incinta Spitalului de Psihiatrie Sibiu. Foto/ISU Sibiu

Pompierii din Sibiu au intervenit pentru extragerea unui proiectil din incinta Spitalului de Psihiatrie Sibiu. Muniția a fost descoperită odată cu începerea unor lucrări de excavare în curtea spitalului.

 Pirotehniştii au intervenit marţi, în curtea Spitalului de Psihiatrie, unde au ridicat un proiectil exploziv, găsit în urma efectuării unor lucrări ale constructorilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan.

"Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Sibiu, a intervenit în municipiul Sibiu pe strada Doctor Dumitru Bagdazar, în curtea unei unităţi sanitare, pentru a ridica un element de muniţie găsit în urma efectuării unor lucrări exterioare. Specialiştii pirotehnici au identificat un proiectil exploziv calibru 76 mm, care a fost ridicat şi depozitat în vederea distrugerii ulterioare", a precizat Andreea Ştefan.

Potrivit reprezentantei ISU Sibiu, în cazul în care cineva găseşte muniţie rămasă neexplodată, trebuie să nu o atingă şi să anunţe ISU sau Poliţia prin apel la pe numărul unic de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi distrugerii acestor elemente.