MENIU

Deputații au muncit în 5 luni cât alții în una. Cine sunt aleșii care nu au luat niciodată cuvântul în Plen, deși primesc indemnizații uriașe

Parlamentul României

Parlamentarii muncesc puțin, dar primesc mult. De exemplu, în aproximativ cinci luni au fost doar două zile în care aleșii au muncit opt ore pe zi, în Plen, unde sunt chemați să voteze legi. Mai grav este faptul că unii parlamentari n-au luat niciodată cuvântul, cu excepția momentului în care și-au depus jurământul, relatează Realitatea Plus. 

Deputații au muncit în ultimele cinci luni mai puțin decât muncesc alți angajați în patru săptămâni. 

Potrivit Codului Muncii, săptămâna de muncă are maximum 48 de ore. Aleșii au muncit în ultimele cinci luni aproximativ 180 de ore. Cea mai scurtă ședință de Plen la care au participat a fost de 28 de minunte, în timp ce cea mai lungă a durat aproximativ 8 ore și jumătate.

Sunt și aleși care, de când au intrat în Parlament, au vorbit o singură dată. Mai exact, au luat cuvântul atunci când au depus jurământul, aproximativ 30 de secunde. 

Printre aceștia se numără Marius-Horia Țuțuianu (PSD), Alexandru-Ioan Andrei (PNL), Silviu-Titus Păunescu (AUR), Jozsef-Gyorgy Kulcsar-Terza (UDRM) și Daniel-Codruț Blaga (USR). 

Un parlamentar primește lunar o indemnizație de peste 10.000 de lei net. În plus, mai primește bani pentru diurnă, cazare, transport și cheltuieli în teritoriu.