MENIU

De ce pierde litoralul românesc în fața Bulgariei. Ce spun turiștii

Sursa foto: Arhivă

Bulgaria se află și în acest an în topul preferințelor românilor pentru vacanța la mare. Vecinii bulgari îi întâmpină pe turiști cu oferte imbatabile pentru finalul sezonului estival. Poate și de aceea, numărul românilor care aleg să-și petreacă sejurul pe litoralul bulgăresc este în continuă creștere de la an la an. 

Ca în fiecare an, românii s-au înghesuit să-și petreacă vacanța pe litoralul bulgăresc. Mulți aleg această destinație pentru că raportul calitate-preț bate multe dintre ofertele din țara noastră.

,,Acest sezon este până acum foarte bun. Este mult mai bun decât aceeași perioadă a anului trecut. Din cauza coronavirusului, hotelul nostru rezervă doar 85% din camerele disponibile, dar suntem plini. Prețurile pentru o cameră dublă, pentru adulți, încep de la 230 de euro pe noapte, cu mic dejun și cină incluse’’, a precizat Elena Dubrovskaya, manager general hotel.

Bulgaria a devenit o destinație perfectă și pentru familiile cu copii. Hotelurile au diferite facilități ca să îi țină pe cei mici ocupați și în siguranță, astfel încât părinții să se poată relaxa în liniște.

,,Gradul de ocupare este de 100% în acest moment, din care 95% sunt români. Avem un mic aquapark pentru copii, piscine pentru copii, avem un mic club pentru copii’’, a declarat Dima Pusnava, director stațiune.

Albena este una dintre stațiunile de pe litoralul bulgăresc care atrage, în fiecare an, mii de români. Oamenii spun că aici au parte de curățenie și de mult mai multe facilități decât în România.

,,Am ales Albena pentru ce ne oferă ca și facilități de agrement, pentru copii, și pentru serviciile all-inclusive. Considerăm că raportul preț-calitate este unul foarte bun comparativ cu România’’, a transmis o turistă.

Oamenii sunt atrași și de liniștea pe care Bulgaria le-o oferă, în comparație cu țara noastră.

,,Aici este mult mai liber. În România este mult mai aglomerat’’, a afirmat un alt turist.

De ani de zile litoralul românesc pierde detașat în fața celui bulgăresc, iar la cum se prezintă lucrurile, situația nu pare să se schimbe prea curând. 

Mai multe articole despre:
litoral romanesc litoral bulgaresc turist