MENIU

VIDEO/ Scandal URIAȘ: Elevii, scoși de la orele online. Care este "mărul discordiei"

De ce nu pot părinții și copiii să înregistreze orele online. Opinia președintelui FNAP, Iulian Cristache

Elevii rămân fără acces la școala online dacă părinții nu semnează declarațiile prin care se angajează că nu vor înregistra cursurile. Situația revoltătoare a fost semnalată de Asociatia de Părinți către Ministerul Educație. Printr-o notă transmisă tuturor inspectoratelor școlare judetene, Ministerul Educației cere oprirea unor astfel de practici si atrage atenția că niciunui copil nu trebuie să i se interzică accesul la cursurile online, relatează Realitatea PLUS.

"Este redundant. Nu a facut decat sa creeze discordie la nivelul parintilor pentru ca sunt parinti care l-au semnat pentru ca au fost obligati, si parinti care nu l-au semnat pentru ca si-au dat seama ca nu e nevoie sa-l semneze. Au fost copii care n-au fost introdusi in lectiile on line, nu de la inceput, ci pur si simplu se facea prezenta si ii puneau intr-o lumina total opozanta, deci este o bataie de joc la adresa acestor copii.

E vorba doar de o anumita categorie, nu de toti profesorii, nu vreau sa generalizez. Sunt copii cu cerinte educationale speciale, copii care aveau nevoie de inregistratrea lectiileor, si care sunt vaduviti in aceste momente. Nu inteleg de ce un profesor n-ar lasa un copil sa inregistreze atata timp cat el foloseste lectia doar in scop personal", a afirmat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP), intr-o interventie la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
inregistrare ore online declaratie parinti