MENIU

De ce nu iubesc ILUMINAŢII România? O teorie HALUCINANTĂ

De ce nu iubesc ILUMINAŢII România?

Teritoriul pe care se afla Romania pare sa fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a raspandit civilizatia umana.

La Bugiulesti (Valcea), Nicolaescu-Plopsor a descoperit un femur uman vechi de doua milioane de ani. Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuinte vechi de un milion de ani, iar la Tartaria, pe Mures, au fost descoperite trei tablite continand cea mai veche scriere din lume, cu o vechime de sapte mii de ani. Asezarea de la Romanesti – Dambovita dateaza din anii 30.000 i.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a nascut legenda lui Prometeu, au aparut primele mine si furnale din Europa , aici s-au format popoarele indo-europene, scrie efemeride.ro.

De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, scitii, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmatii, elenii (ahei si dorieni,hititii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei si apoi ale Romei. De altfel, vechea Roma a existat pe locul actualului oras Roman, iar cuvantul Roma este de origine tracica.

Traco-dacii reprezinta cea mai veche cultura de pe Terra, anterioara sumerului si totodata cea mai numeroasa si mai extinsa populatie a antichitatii. Puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia,Franta, Spania,Turcia Europeana), Tadjikistan , Asia Mica, Africa. Chiar si burii din Africa de Sud sunt neam dacic ! Cu multe secole inainte de cucerirea romana, dacii reusisera sa obtina un an de 365,242197 zile, fata de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau fata de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile.

Homer a remarcat unitatea lingvistica, etnica si de civilizatie a tracilor incepand cu mileniul V i.e.n., de cand acest spatiu a iradiat cultura. Tot el ne spune ca numai ei stiau sa lupte calare si sa foloseasca arcul ca arma de lupta, potrivit razbointrucuvant.ro.

Traco- macedonenii au creat si primul imperiu din Europa, cel al lui Alexandru Macedon, care a creat si cultura “elenistica”. Dascalul sau, Aristotel din Stagiro-Makedonia, era tot un traco-macedonean.

Scrisul a aparut mai intai in spatiul tracic, apoi in cel greco-roman . Primii poeti au fost tot de origine traca . Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebita , toate conventiile fiind incheiate doar verbal.De pilda, lipsa de acasa era semnalata printr-un bat asezat la poarta. De remarcat ca acelasi obicei il aveau si mayasii ! Oare cine ii invatase sa traiasca intr-un asemenea identic spirit de cinste?

Dacia a avut cea mai veche agricultura din Europa. Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru masurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa. Numai tezaurul regal al lui Decebal, jefuit de romani , continea 1640 de tone de aur si 3310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scapat de faliment, permitand ca locuitorii Romei sa fie scutiti de impozite timp de un an , sa primeasca fiecare cate 650 de denari si sa se finanteze , timp de 123 de zile serbarile de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare salbatice!

Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor avand aceeasi etnie a fost cel dac. Ocupatia romana a intrerupt procesul de unificare nationala pentru 1812 ani … Unde ar fi fost acum Romania, fara aceste vicisitudini ale istoriei? De retinut: pentru cucerirea Daciei , Traian a fost nevoit sa mobilizeze peste 60% din armata imperiului! In secolele VI-V i.e.n. , civilizatia dacica era atat de dezvoltata , incat se putea masura cu cea persana a lui Darius (522-486 ien.). Herodot afirma ca “tracii sunt cel mai numeros popor dupa inzi”. In aceasta zona, se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (18.000 de ani) , cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnacop de miner , cel mai vechi harpoon, si cel mai vechi varf de lance cu doua caneluri(tip baioneta) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime), cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare si prelucrare a aurului din Europa si cea mai veche scriere din lume (7000 de ani). Limba romana este cea mai unitara limba din Europa, vorbita de cel mai mare numar de oameni si cuprinde cel mai mare numar de cuvinte de origine latina in raport cu celelalte limbi neolatine. In fapt, romanii descindeau din marea si nobila ginta a traco-dacilor.

Citeşte mai mult pe efemeride.ro.