MENIU

De ce în unele ţări ouăle din magazine nu se ţin la frigider

Americanii, japonezii şi australienii sunt greu de mulţumit când vine vorba de calitatea ouălor de găină, astfel că ouăle trebuie să fie spălate şi ţinute la frigider în procesul de comercializare, însă există multe alte ţări, chiar şi în Europa de Vest, în care consumatorii nu sunt la fel de pretenţioşi, scrie National Public Radio, citat de ZF.ro.

Diferenţa se reduce la două aspecte imporante: cum să fereşti ouăle de bacteriile care le-ar putea contamina şi câtă energie se poate aloca în această direcţie.

Pentru a înţelege mai bine când s-a produs ruptura, e necesară o întoarcere în timp. Acum 100 de ani, cei mai mulţi oameni spălau ouăle înainte de a le găti, însă în multe cazuri metoda era greşită. Spre exemplu, procesul de curăţare a ouălor din Australia nu era de loc pe placul importatorilor britanici.

Până în anul 1970, Departamentul de Agricultură al SUA a perfecţionat tehnica spălării, folosindu-se de maşini performante. Toţi producătorii aveau obligaţia de a folosi aceeaşi metodă, înainte de a pune ouăle la vânzare. Multe ţări din Europa au protestat împotriva acestei metode. De asemenea, multe ţări asiatice s-au împotrivit acestei metode, singura excepţie fiind Japonia care a acceptat această metodă după valul de salmonella din anii '90.

Citeşte mai mult pe ZF.ro.

Mai multe articole despre:
România SUA ouă frigider produse regrigerate