MENIU

Daune morale pentru UNDEVA ÎN PALILULA. Regizorului i se cer 600.000 de euro şi retragerea filmului

Daune morale pentru Undeva în Palilula

Regizorului Silviu Purcărete i se cer daune în valoare de 600.000 euro pentru că în filmul "Undeva în Palilula" l-a prezentat pe unul din personaje, doctorul Dragoş Serafim, drept "curvar şi beţiv".

Fiul marelui medic vâlcean vrea de la Purcărete 600.000 de euro şi retragerea de pe piaţă a pelicului lansate anul trecut, din cauză că memoria tatălui său e terfelită de adăugirile regizorului Silviu Purcărete, scrie publicația Ziarul de Vâlcea, scrie turnulsfatului.ro.

"M-am trezit acuzat pe nedrept de prietenii din copilărie că aş fi autorizat această versiune reprobabilă pentru bani, când eu nu mi-am dat acceptul nici pentru povestirile adevărate relatate de tatăl meu şi preluate în majoritatea scenelor din film", a declarat clujeanul pentru publicația vâlceană. În plus, acesta susţine că, după apariţia filmului, de ruşine, a fost nevoit să renunţe la întâlnirile cu prietenii pentru o lungă perioadă. 

Regizorul Silviu Purcărete spune că acţiunea lui Dragoş Serafim jr i se pare aberantă. “Nu ştiu nimic de o asemenea solicitare. Acum aflu şi eu. Nu mi-a reproşat niciodată aşa ceva. L-am întâlnit zece minute la premiera filmului şi era vesel, jovial. Nu a făcut nici o remarcă de acest gen. Oricum mi se pare o aberaţie. Personajul din film ţine de un act artistic”, a declarat regizorul pentru Libertatea.
 
'Undeva la Palilula' spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină.