MENIU

Dasaev, suspectul în cazul înjunghierii baschetbaliștilor americani, arestat pentru 29 de zile

Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev

Daniel Gabriel Husein, suspectul principal în cazul înjunghierii a doi baschetbaliști americani la Brăila, a fost arestat pentru 29 de zile. 

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorului și au dispus arestarea preventivă a lui Daniel Gabriel Husein - cunoscut sub numele de Dasaev - pentru 29 de zile.

Procurorul a arătat în fața instanței că lăsarea în libertate a inculpatului reprezintă pericol pentru ordinea publică, faptele de care este acuzat fiind comise cu violență. 

Avocatul acuzatului a precizat că mandatul de arestare a fost congtestat la Curtean de Apel Galați.

Dasaev fusese reținut luni pentru 24 de ore de procurorii brăileni. 

Cei doi baschetbaliști americani,Joseph McClain și Darrel Bowie se află încă în spital după ce au fost înjunghiați sâmbătă noaptea pe o terasă din municipiul Brăila, notează Realitateadebraila.net.

Starea ambilor sportivi prezintă o evoluție favorabilă, aceștia fiind conștienți și pot comunica fără dificultăți. Cei doi baschetbaliști americani și-au contactat familiile și apropiații și sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea.

Joseph McClaim a fost transferat de la secția de Terapie intensivă într-un salon al secției de Chirurgie toracică și se află sub îngrijirea medicului Laurențiu Lupu. Colegii de echipă l-au vizitat ieri la spital pe jucătorul american venit la Brăila la începutul acestei luni.

Darrell Bowie se află încă pe secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din București. Și el va fi transferat în următoarele zile de la secția de Terapie intensivă.

”Clubul Cuza Sport Brăila mulțumește comunității și tuturor celor care ne-au susținut în aceste clipe dificile. Acesta este un moment în care trebuie să fim uniți, să arătăm că suntem o echipă, să arătăm că suntem o familie! Voi ne dați puterea de a merge mai departe!”, a spus președintele Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici.

Cei patru americani de culoare din lotul echipei Cuza Sport Brăila au declarat că le este frică să mai rămână la Brăila și în Românie și imediat ce vor putea, din punct de vedere medical, vor pleca acasă. Celălalt jucător american, Collin Steward a spus că ar fi dispus să rămână la echipa din Brăila.

Conducerea clubului încearcă să-l convingă și pe Joshua Keys să rămână, el fiind singurul american care a jucat și anul trecut pentru Cuza Sport Brăila.

Ceilalți jucători români prezenți sâmbătă seara pe teresa ”Music Pub” din Brăila sunt încă sub efectul evenimentelor.

În aceste zile jucătorii nu au mai făcut antrenamente și au solicitat FR Baschet amânarea primelor meciuri din Cupa României și din campionat, până când se va clarifica ce jucători vor dori să mai rămână la Brăila și dacă mai pot fi aduși alți baschetbaliști în locul celor care vor pleca.