MENIU

Dacian Cioloș: Terminați cu prostiile! PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Suntem în fața unui val doi care riscă să fie mai mare ca primul

Dacian Cioloș, președinte PLUS

Dacian Cioloș spune că nu este momentul pentru glume și conspirații, iar Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare. Liderul PLUS trage un semnal de alarmă  și cere PSD și PNL să nu se joace cu pandemia și să realizeze ca suntem în „fața unui val doi, care riscă să fie mai mare și periculos decât primul”.

 

Dacian Cioloș le cere PSD și PNL să nu se joace cu pandemia și să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul, iar "dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire și de fiecare deces".

Dacă România nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economie, avertizează liderul PLUS, Dacian Cioloș. Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, Cioloș spune că nu este momentul pentru glume și conspirații, iar Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare.

„Terminati cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde si medicii sunt in dificultate, nu e momentul pentru glume si conspiratii. Cheloo de la Parazitii, Viorel Catarama si parlamentarii PSD care fac scandal prin saormerii nu sunt exemple demne de urmat si nu pot da lectii despre reguli sanitare. In acest moment, vedem cum orice greseala poate aduce mai multi infectati si mai multe decese. Multi dintre inconstientii pe care lumea ii asculta sau ii citeste sunt niste oameni iresponsabili care se joaca cu soarta concetatenilor lor", a scris, miercuri, Dacian Cioloș pe Facebook.

Fostul premier e de parere ca guvernul are datoria de a se mobiliza si de a "termina cu amatorismele, sa scrie legi corecte si sa gaseasca sprijin parlamentar".

„Asta inseamna sa guvernezi, nu sa imparti posturi la prieteni”, sustine Ciolos.

Liderul PLUS considera ca relaxarea „prea brusca" a regulilor a facut ca numarul de cazuri sa creasca exponential, lucru care ar putea sa duca la o izolare a Romaniei, in raport cu vecinii sai.

„Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă - miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori - pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită.

Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României.

Mă îngrijorează și faptul că, dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor", mai scrie fostul premier.