MENIU

Dacia Logan a ajuns la 20 de ani de viață. Cât costă seria limitată "XX" și ce dotări speciale are - FOTO/VIDEO

Tema celor 20 de ani se regăsește pe elementele exterioare ale caroseriei dar și în habitaclu. Foto/Dacia

Intitulată „Logan XX”, această serie limitată, complet echipată, se evidențiază printr-o serie de elemente grafice având ca lait motiv numărul 20 exprimat în cifre romane, a căror formă stilizată evocă modelul repetitiv din „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși.

Acest model este prezent la exterior sub forma unor stickere aplicate în partea inferioară a portierelor spate, pe carcasele oglinzilor retrovizoare și la baza capotei portbagajului.

Tema celor 20 de ani se regăsește și la interior, pe consola centrală și pe pragurile ușilor față, precum și sub forma unui element decorativ dispus pe spătarele scaunelor din față. Jantele, din aliaj, Randia, carcasele oglinzilor retrovizoare de culoare neagră și antena de tip coadă de rechin completează ansamblul elementelor exterioare specifice noii serii limitate.

Clienții vor avea posibilitatea de a opta între trei nuanțe de caroserie: Arctic White, Cedar Green și Schiste Grey. În plus, va fi disponibilă opțiunea unei caroserii vopsite bi-ton, cu plafonul de culoare neagră, o premieră în gama Dacia.

Care este prețul de pornire

Seria limitată Logan XX poate fi comandată începând de astăzi în rețeaua de agenți autorizați Dacia din întreaga țară. Cele două versiuni de motorizare disponibile sunt TCe 90 – la prețul de 16.000 Euro, TVA inclus – și Eco-G 100, care costă 16.300 Euro, TVA inclus. Primele livrări sunt așteptate pentru jumătatea lunii octombrie.

În urmă cu 20 de ani, la începutul lunii septembrie 2004, începeau în România livrările primei generații a modelului Logan. În decurs de mai puțin de patru luni, până la sfârșitul anului 2004, aveau să fie vândute peste 20.000 de exemplare, depășind cu mult cele mai optimiste estimări de vânzări ale mărcii.

Lansat inițial în varianta sedan, cu două motorizări pe benzină, de 75 CP și 90 CP, Logan a fost declinat și în alte versiuni de caroserie: Break (Logan MCV I și II), furgon ușor (Logan VAN) și Pick-Up. Vânzările totale se apropie de 2 milioane de unități, din care 1,28 milioane doar pentru versiunile sedan.

Mai multe articole despre:
dacia logan 20 dacia logan xx logan 20 de ani