MENIU

Cum să păstrezi ouăle la congelator

Cum să congelezi ouă.

Unele ingrediente rămase pot fi păstrate luni bune la congelator. Poţi face asta şi cu albuşurile, şi cu gălbenuşurile de ouă care ţi-au rămas după ce ai pregătit o prăjitură.

Daca ai facut bezele, de exemplu, stii ca ramai cu cel putin 3 galbenusuri nefolosite pe care risti sa le arunci daca nu gasesti repede o reteta in care sa le pui. Nu mai e nevoie sa pierzi materie prima daca stii cum sa o pui la pastrare in conditii bune.

Ouale pot fi congelate, fie intregi (dar nu in coaja), fie separate albus de galbenus, pastrandu-si calitatile si putand fi folosite ulterior in orice retete. Cea mai la indemana e congelarea bucata cu bucata in tavitele pentru cuburi de gheata pentru ca poti astfel sa decongelezi mai tarziu doar cat ai nevoie. Exista, insa, si varianta de a le congela amestecate (mai multe albusuri si galbenusuri) in recipiente sau pungi pe care sa scrii cate bucati ai pus si data de congelare.

Oua intregi: sparge-le intr-un bol si amesteca-le, astfel incat galbenusul sa se sparga. Pune-le intr-un recipient cu capac si noteaza pe el cate oua contine si data la care le-ai congelat. Pot fi pastrate astfel timp de 1 an si trebuie decongelate in frigider cu o zi inainte sa le folosesti.

Galbenusuri: au nevoie de un tratament special pentru ca odata congelate se pot transforma intr-un gel greu de utilizat in retete. Ca sa eviti asta e nevoie sa decizi de la inceput in ce fel de retete le vei folosi ulterior: dulci sau sarate. In functie de asta, amesteca galbenusurile fie cu un praf de sare, fie cu o lingurita si jumatate de zahar la fiecare 4 galbenusuri si abia apoi pune-le la congelator in recipiente pe care sa scrii numarul lor si data congelarii.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.

Mai multe articole despre:
ouă congelate ouă la congelator