MENIU

Cum să inlaturi impuritatile din piele. Cele mai eficiente masti faciale naturale, cu efect de scrub

Cum să inlaturi impuritatile din piele. Cele mai eficiente masti faciale naturale cu afect de scrub, pe care le poți prepara acasă și nu sunt deloc costisitoare.

Măști cu efect de scrub pe care le poți prepara acasă și vor avea un efect imediat asupra pielii și a tenului tău. Iată cum se prepară și ce ingrediente conțin.

Măști cu efect de scrub

O piele frumoasă și un ten perfect, îngrijite şi radiante, sunt la modă tot timpul. Cine nu își dorește să aibă o piele fără impurități, catifelată și un ten luminos, fără riduri şi pete? Pentru a se obține toate acestea se poate folosi, din când în când, un scrub. Prin care să se îndepărteze celulele moarte, punctele negre și cu ajutorul căruia se curăță porii în profunzime.

Este important să acordăm o atenție deosebită în îngrijirea pielii şi a tenului, pentru că astfel vom avea un aspect plăcut şi o piele mai tânără. Este bine să facem asta indiferent de anotimp, dar cu atât mai mult în anotimpul cald, când pielea este mult mai expusă.

Uleiul care face minuni pentru sănătate. Beneficiile sale au fost consemnate de Hipocrate, părintele medicinei

Măștile cu efect de exfoliere, care sunt cunoscute sub denumirea de scrub, sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, atât cele faciale, cât și cele corporale. Scrubul este un procedeu natural care are ca scop exfolierea mecanică și pregătirea pielii pentru o hidratare mai intensă. Cu ajutorul lui se îndepărtează celulele moarte și impuritățile de pe corp, astfel amplificându-se efectul cremelor ce se aplică pe piele după procedeu.

Vă recomandăm două rețete de scrub, făcute din ingrediente naturale, care se pot face acasă. Ingredientele folosite sunt la îndemâna oricui, iar rezultatele sunt vizibile imediat.

Scrub pentru față şi gât

Multe dintre doamne şi domnişoare, chiar dacă au grijă de zona facială, uită sau nu acordă aceeaşi atenție şi pielii de pe gât şi decolteu. Acest scrub este indicat pentru a fi folosit atât pentru față, cât și pentru aceste zone. Are efect exfoliant, curăță  excesul de sebum rămas în pori, celulele moarte. Chiar și unele pete apărute în urma expunerii la soare. Dar, și hidratează în același timp.

Se pun într-un recipient două lingurițe de cafea și un gălbenuș de ou. Peste acestea se adaugă puțin ulei de măsline și se amestecă până se omogenizează. Pasta obținută se aplică cu ajutorul degetelor pe față, pe gât și decolteu și se lasă circa 10 minute să acționeze. Apoi se masează ușor și se clătește cu apă din abundență, până tenul rămâne curat. La final se aplică o cremă hidratantă.

Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretul femeilor japoneze

Scrub pentru corp

Într-un recipient se pun o ceșcuță de zahăr brun și o lingură de miere, peste care se adaugă ulei de măsline și se amestecă până obținem o pastă omogenă. Se aplică cu ajutorul degetelor pe pielea udă şi se masează ușor, pentru a pătrunde şi a înmuia stratul superficial de piele și a avea un efect de exfoliere bine definit. Se clătește pielea cu apă caldă din abundență, până rămâne curată. După baie se poate aplica o loțiune de corp hidratantă.

Nu mai arunca zațul de cafea. Iată ce poți face cu el. Sigur nu știai asta