MENIU

Cum să creşti răsaduri de roşii în ghivece. TRUCURI simple pentru grădina din balcon

<p>Cum să creşti răsaduri de roşii &icirc;n ghivece</p>
<p>Cum să creşti răsaduri de roşii &icirc;n ghivece</p>
<p>Cum să creşti răsaduri de roşii &icirc;n ghivece</p>

Consumul de rosii are efecte uimitoare asupra sanatatii noastre datorita continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer.

Rosiile sunt extrem de benefice in timpul verii, intrucat protejeaza pielea de agresiunile razelor ultraviolete, iar daca reusim sa cultivam in propria noastra gradina aceste legume, este cu atat mai bine. Tehnica prin care obtinem rasadul de rosii este foarte simpla si de scurta durata, scrie sfatnaturist.ro.

Iata ce trebuie sa faci:

Un prim pas este sa pregatesti un ghiveci pe care il umpli in proportie de doua parti cu pamant fertil. Peste stratul de pamant asaza 4 felii transversale dintr-o rosie proaspata lasand putin loc intre ele. Acopera feliile de rosii cu o parte din acelasi pamant.

Vei fi placut impresionat sa vezi ca, dupa numai cateva zile, vor rasari din pamant mici rasaduri de rosii, iar dupa alte cateva zile, acestea pot fi rasadite intr-un numar mai mic in alt ghiveci sau chiar in solul din propria gradina.

Mai multe articole despre:
roşii roşii balcon roşii grădină răsad roşii