MENIU

Cum poți cere despăgubiri dacă ai rămas fără apă caldă sau căldură. Pașii pe care îi pot face bucureștenii pentru a cere socoteală furnizorului

Cum poți cere despăgubiri dacă ai rămas fără apă caldă sau căldură

Când vine vorba despre confortul nostru zilnic, apă caldă și căldura sunt aspecte esențiale, iar lipsa lor poate afecta nu doar confortul, ci și sănătatea. Bucureștenii care se confruntă cu întreruperi nejustificate ale acestor servicii au dreptul să ceară despăgubiri de la furnizori.

Odată cu apropierea sezonului rece, bucureștenii se pregătesc să înfrunte nu doar temperaturile scăzute, ci și neplăcerile frecvente aduse de sistemul de furnizare a căldurii și apei calde. Opririle neprogramate ale agentului termic, o realitate cu care locuitorii capitalei s-au confruntat de-a lungul anilor, pot transforma confortul de acasă într-o experiență inconfortabilă. În acest context, se ridică întrebarea esențială: cum pot cetățenii să ceară despăgubiri pentru disconfortul creat?

.„Proprietarii vor fi obligaţi să convoace Adunarea Generală a proprietarilor din blocurile care vor să se implice în asemenea litigii şi să voteze deschiderea unei acţiuni în instanţă. În mod secundar, se va pune problema că judecata se va face cu o societate al cărui statut juridic nu îi va putea despăgubi pe păgubiţi.

Traian Băsescu atacă guvernul după inundațiile catastrofale. Fostul președinte uită că în 2005 inundațiile au omorât 14 oameni și au produs pagube de 2 miliarde de euro

Bucureştenii nu vor avea cum să-şi recupereze posibilele daune pe care le-ar putea câştiga în instanţă, fiindcă vor trebui să se înscrie în tabelul creditorilor şi de acolo să fie plătiţi ca atare, având în vedere că RADET este în faliment”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Tot ce pot să facă proprietarii de apartamente este cheme în judecată furnizorul în vederea anulării facturilor emise de către aceasta în care este inclusă şi plata agentului termic, de care însă nu au beneficiat. Cu toate acestea, ei nu pot deschide asemenea acțiuni în mod individual.

„De ştiut pentru cei care vor să deschidă asemenea acţiuni, cererea de chemare în judecată nu se poate face de către proprietari în mod individual, aşa cum am indicat mai sus, asta pentru că nu ar avea calitatea procesuală necesară, contractele de caldură fiind semnate cu asociaţia şi nu cu proprietarii în mod individual”, a mai precizat avocatul.

Val de cutremure în România: Încă două seisme s-au produs sâmbătă dimineața. INFP anunță reluarea activității în țara noastră