MENIU

Cum pot contesta pensionarii deciziile de recalculare? Explicațiile ministrului Muncii

Cum pot contesta pensionarii deciziile de recalculare? Explicațiile ministrului Muncii

Românii nemulțumiți de pensiile pe care le primesc după recalculare pot contesta decizia în instanță! Potrivit legii, aceștia au la dispoziție 45 de zile pentru a depune contestația din momentul în care primesc documentul. Șeful Casei de Pensii și Ministrul Muncii îi sfătuiesc însă pe români să meargă prima dată la casele de pensii pentru a cere o verificare a deciziei, iar în cazul în care se găsesc nereguli, casa de pensii va veni cu o decizie de revizuire.

„Există foarte clar o prevedere și în legea pensiilor care spune care este termenul de recuzare, de contestare a acestor decizii, dar eu zic că fiecare dintre pensionari ar trebui să facă o mică procedură prealabilă, să meargă la casele de pensii fie în audiență la director pentru a cere lămuriri cu privire la decizie. Numai după ce primește lămuriri de la colegii avizați, ar fi ultimul pas să meargă în instanță”, a spus Daniel Baciu - șeful Casei de Pensii.

„Termenul de 45 de zile se referă la rămânerea definitivă a deciziei, dar calea cea mai ușoară pentru pensionari este de a cere aceste verificări la casele de pensii în cazul în care nu sunt lămuriți cu privire la decizia de recalculare. Există și acum și pe noua lege posibilitatea de a merge la casele de pensii pentru a cere verificări, iar dacă colegii noștri constată neconcordanțe au cadrul legal necesar pentru a veni cu o decizie de revizuire”, a spus mi ministrul Simona Bucura.

Românii nemulțumiți de pensiile recalculate pot contesta deciziile! Pensia unui sucevean, TĂIATĂ cu 4000 lei

Mai multe articole despre:
recalcularea pensiilor decizie recalculare