MENIU

Cum dezgheţi şi dezabureşti mai repede geamurile de la maşină?

<p>Ger &icirc;n Rom&acirc;nia</p>

O problemă des întâlnită pe vreme de iarnă este îngheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină. Dacă atunci când nu eşti pe fugă, acest lucru n-ar fi un stres major, ce te faci atunci când eşti deja în întârziere, copilul nu mai are stare pe bancheta din spate, iar tu îţi imaginezi cât de greu se va circulă şi cât timp vei mai pierde şi în trafic, şi cu dezgheţarea şi dezaburirea geamurilor? Întrebarea care se pune este cum se dezgeata şi dezaburesc mai repede geamurile? Iată şi câteva sfaturi care va pot ajută în găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.

Porneşte căldură şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte. Este mult mai eficient. Deschide puţin şi geamul la şofer, pentru că aerul să fie proaspăt când te urci în maşină.

Poţi încerca un lichid special pentru parbriz îngheţat. Însă NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.

Dacă ai cum, poţi lasă deschis uşor un geam pe timpul nopţii. Astfel, nu vor mai îngheţa. Riscul este, însă, că la pornirea maşinii să ai necazuri cu geamurile aburite.
În ceea ce priveşte dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treaptă maximă şi ai grijă să ai grijă că ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.