MENIU

Cum arată avionul VIP cu care Iohannis a plecat în Japonia. Interiorul este FABULOS: cum au reacționat românii la aceste imagini - GALERIE FOTO

Boeing 737/ Foto: Facebook Boardingpass
Boeing 737/ Foto: Facebook Boardingpass
Boeing 737/ Foto: Facebook Boardingpass
Boeing 737/ Foto: Facebook Boardingpass
Boeing 737/ Foto: Facebook Boardingpass

Boardingpass.ro a publicat pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Klaus Iohannis în Japonia, acolo unde desfășoară o vizită oficială începând din 6 martie. Conform Președinției, șeful statului efectuează o vizită oficială în Japonia și Singapore în perioada 6-10 martie, accentul fiind pus pe teme economice și de investiții

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore.

Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri.
 
Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.
Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).
 
Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, scriu cei de la Boardingpass, într-o postare pe pagina de Facebook.
 
Reprezentanții Buletinului informativ din aviație au publicat, de asemenea, și o galerie foto după aterizarea aeronavei pe aeroportul Haneda din Tokyo.
 
După cum era de așteptat, postarea a înregistrat zeci de comentarii. Majoritatea românilor sunt indignați de luxul și opulența de care are parte președintele. Alții tratează situația cu ironie, făcând referire la vacanța din Egipt la Piramide, pasiunea șefului statului pentru golf sau schi.
 
Internauții s-au arătat deranjați, de asemenea, de faptul că aeronava cu care s-a dreplasat președintele a făcut și o escală la Sibiu ca să o ia pe Prima-doamnă, Carmen Iohannis. 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei. Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, transmis la acea vreme Agerpres, președintele a efectuat anul trecut 21 de deplasări externe, în cadrul unor delegații oficiale.

Cât privește suma plătită pentru închirierea aeronavei private închiriate de la o companie din Luxemburg, pentru moment nu se cunosc informații legate de acest subiect. Nici în trecut, Administrația Prezidențială nu obișnuia să divulge informații pe marginea acestui subiect, afirmând că sunt secrete de stat.