MENIU

Cum a reușit un cuplu să-și construiască o casă fără să facă un credit la bancă. Postarea care a uimit internetul

Un cuplu a reusit să-și construiască o casă fără să facă un credit la bancă. Foto ilustrativ

Un bărbat a dezvăluit cum a reușit să economisească bani pentru a-și achiziționa o locuință. El a mărturisit că a renunțat la vacanțe în străinătate, la ieșiri în restaurante și a dormit deseori pe o saltea mai veche. Mesajul său a stârnit numeroase reacții, iar unii l-au ridiculizat.

Pentru majoritatea românilor, cumpărarea unui apartament sau construirea unei case este o provocare financiară semnificativă, necesitând adesea economii pe termen lung sau obținerea unui credit ipotecar. Prețurile imobiliare, în special în marile orașe, au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, ceea ce face accesul la proprietăți tot mai dificil.

Cu toate acestea, un român a provocat o adevărată furtună în mediul online, după ce a anunțat că a reușit să construiască o casă fără un împrumut la bancă. Acesta s-a referit atât la câștigurile familiei, cât și la sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-și îndeplini visul.

„Fac această postare, cât pot de scurt, nu ca să mă laud, ci în speranța că exemplul meu și al soției mele va fi un exemplu și o încurajare pentru unii care vor citi această postare. De mulți ani nu mai sunt adeptul creditelor. Am avut un credit la o mașină și a fost un chin să scap de el. Viața părinților mei a fost și ea marcată de credite peste credite timp de aproape 20 de ani.

Ce înseamnă, de fapt, codul oval de pe ambalajele alimentelor. Informațiile esențiale pe care le putem afla despre produs

Aveam 30 de ani și soția 25 și stăteam în chirie în București. Mulți ne considerau ratați că nu aveam o casă a noastră, unii ne-au numit și ”homeless.” Ei cumpărau apartamente pe credite pe zeci de ani, dar aveau grijă să râdă de noi sau să ne privească de sus. În timpul ăsta, visam să plecăm din București undeva la țară", a scris românul. 

„În 2020, ai mei au început să construiască o mică casă în comuna natală în vederea retragerii acolo. După 1 an, împrejurările au făcut să ne alăturăm și eu și soția și am schimbat planul casei și am mărit-o cu gândul să ne mutăm acolo. Am reușit și am pus și noi și părinții bani împreună să o construim - 200 mp, câte 1 etaj de 100 mp pentru fiecare. Ca o paranteză, părinții mei sunt oameni discreți și nu ne deranjează în niciun fel. Știu bine că nu toți sunt așa", a adăugat românul. 

„Timp de aproape 3 ani, și aici e secretul, am trăit frugal. Vacanțele în afara țării nu au existat în afară de o ieșire de o zi în Bulgaria, iar ieșirile la restaurante au fost rare. Vacanțele în interiorul țării au fost scurte și cât mai ieftine. Am gătit acasă și am mâncat din acea mâncare până am terminat-o (încă facem asta). Am cumpărat doar strictul necesar. Foarte important, nici eu și nici soția nu avem vicii pe care să fi irosit banii", a spus bărbatul. 

Trenurile Soarelui se pregătesc de sezonul estival: Capacitatea acestora va fi suplimentată cu 3.000 de locuri pe zi

„Eu și soția câștigam cam 10-12.000 lei împreună. Din banii ăștia făceam tot posibilul să punem cam 7-8.000 lei deoparte. Timp de 1 an am pus bani deoparte în timp ce plăteam și 1.500 lei chirie la marginea Bucureștiului. Uneori, când mai făceam bani extra (soția avea croitoria ca hobby), reușeam să punem deoparte și 10.000 lei pe lună. Am profitat de faptul că lucrez de acasă și ne-am mutat în casa de la țară când încă nu era complet gata. Am dormit o vreme pe saltea că nu aveam mobilă.

Postarea a strâns sute de comentarii și au fost mulți cei care l-au ironizat pe bărbat. „Mi se pare așa ridicol să zici că “creditele sunt rele, se poate și fără”, dar tu îți faci o casă la țară, cu părinții pe un teren existent", a scris un internaut. Altul a comentat: „Cum am construit o casă fără credit: Pasul 1: Să ai părinți care dețin terenuri". 

„Câștigați peste medie, te-au ajutat părinții (de 2 ori), nu toată lumea vrea să locuiască undeva la țară, menționezi că doar tu lucrezi de acasă așa că ea cum lucra după ce v-ați mutat?", a comentat alt internaut.

România a ajuns țara cu cea mai tânără bunică - 23 de ani. Semnal de alarmă de la șefa CNAS

Mai multe articole despre:
casa credit la banca terenuri preturi imobiliare