MENIU

Culmea evaziunii. Afaceri ilegale în familia ministrului de Finanțe

Eugen Teodorovici

Ministerul de Finanţe pare să fie un cabinet predestinat problemelor cu legea.Cei care au în subordine ANAF-ul dau exemple negative plătitorilor corecţi de taxe.

Ministrul de Finanţe câştigă 5.000 de euro lunar dintr-o afacere cu probleme. Primeşte chirie de la restaurantul mamei lui, care nu are autorizaţie de funcţionare. Poliţia Locală a reclamat problemele la Fisc, iar acum părţile se judecă, potrivit Digi24.ro.

Firma care îi plăteşte ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici o chirie de 5.000 de euro pe lună pentru vila din centrul Bucureştiului nu a avut niciodată autorizaţie de funcţionare.

Practic, de când există, de un an şi jumătate, restaurantul funcţionează ilegal. Poliţia Locală a Sectorului 1 a acuzat firma controlată de mama ministrului de venituri ilicite şi a cerut Administraţiei Financiare să confişte banii încasaţi ilegal şi să-i verse la bugetul statului.

Mai întâi, a amendat firma cu 400 de lei si i-a suspendat activitatea până la obţinerea autorizaţiei. O lună mai târziu, adică pe 5 mai 2014, poliţia sesiza ANAF.

Anul trecut, firma mamei lui Eugen Teodorovici a contestat la judecătorie raportul ANAF şi a câştigat în primă instanţă. Judecătorul a constatat prescrisă executarea silită a Fiscului. Acum, ANAF a făcut apel la Tribunalul Bucureşti.

Nici în momentul de faţă restaurantul doamnei Teodorovici nu are autorizaţia de funcţionare, dar îşi continuă activitatea.

„Deci, n-au autorizaţie. Bine, mersi frumos. Există cerere de autorizaţie, dar nu au obţinut-o pentru că nu au acordul vecinilor”, spune un reprezentant al Primăriei Sectorului 1.  Mai multe...

Mai multe articole despre:
ministrul de finanţe Eugen Teodorovici