MENIU

Credea că e o pată banală sub unghie, dar i s-a spus să meargă la doctor. Avea o boală cumplită

O manichiuristă susține că a ajutat-o pe o clientă să afle că are cancer după ce a observat un detaliu straniu pe unghia unui deget.

Într-o postare Facebook distribuită de 85.000 de oameni, manichiurista din Marea Britanie a explicat că a devenit atentă după ce a observat o dungă neagră pe unghia unei cliente.

Ea i-a spus clientei să meargă la medic și femeia a aflat, ulterior, că ar suferi de cancer.

Postarea a stârnit comentarii diverse, de la oameni care spuneau că au avut o formă asemănătoare de cancer până la cei care spuneau că un astfel de semn pe unghie nu reprezintă nimic periculos.

De fapt, adevărul este ca de obicei mai complex. Potrivit medicilor citați de Mirror.co.uk, dungile negre care apar pe unghii sunt comune la persoanele de culoare cu vârste de peste 20 de ani și în cele mai multe cazuri nu sunt periculoase.

Totuși, spun medicii, dungile nu trebuie ignorate, deoarece în unele cazuri pot fi simptome a unei forme de cancer la piele, numit melanom subunghial.

Un melanom subunghial apare, de obicei, ca o bandă pigmentată ce afectează o parte de unghie și se revarsă spre zona de piele periunghială. Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciupercă și necesită diagnosticul unui ochi experimentat. Alteori, tumorile acestea sunt niște excrescențe relativ recente, care cresc nedureros și au tendința la ulcerare

 

Mai multe articole despre:
cancer unghie melanom subunghial