CORONAVIRUS. Spitalul Militar a intrat în CARANTINĂ. Măsuri pentru prevenirea contaminării
Cel mai mare spital militar din țară a intrat de miercuri în carantină. Accesul vizitatorilor în secţiile unităţii medicale va fi interzis. Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" a luat această decizie în contextul răspândirii coronavirusului COVID-19 în Europa. Care sunt măsurile luate pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.
Măsurile luate de Spitalul Militar pentru prevenirea conaminării cu Coronavirus COVID-19
„În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluţiei fenomenului Coronavirus Covid 2019 în România, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', din dorinţa de a acorda servicii de sănătate în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul propriu, dispune următoarele măsuri de prevenire a contaminării, care vor fi adaptate la evoluţiile ulterioare ale acestei ameninţări la adresa sănătăţii publice: începând cu data de 26 februarie - SUUMC intră în carantină, sens în care vizitatorii nu vor mai avea acces în secţiile spitalului”, se arată în comunicatul Spitalului Militar.
Ce trebuie să facă pacienții și rudele acestora
Fiecare pacient, la internare, va primi un număr de identificare (numărul foii de observaţie), care va fi comunicat, cu permisiunea acestuia, aparţinătorilor. În acest sens, pentru fiecare secţie, va fi pus la dispoziţia aparţinătorilor un număr de telefon şi orarul la care aceştia pot suna pentru informaţii despre pacientul internat, în baza numărului de identificare.
Unde se vor face consultațiile și internările
„Toate consultaţiile şi internările de zi se vor realiza în spaţiile având această destinaţie, fie din Ambulatoriul integrat, fie în zonele special amenajate. (...) În ambulatoriu şi în zonele de spitalizare de zi rugăm pacienţii care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilităţi vor putea fi însoţite de un singur aparţinător”, mai precizează spitalul.
Accesul pacienţilor în unitatea medicală se va realiza numai pe la punctul de control situat în Calea Plevnei 134, atât pentru intrare cât şi pentru ieşire, iar punctul de control acces „Astoria” va fi închis pentru pacienţi.
Pe poarta din Calea Plevnei 134, accesul auto este permis doar pentru ambulanţe, maşini de aprovizionare şi autoturisme care transportă pacienţi imobilizaţi, nedeplasibili, ieşirea urmând a se realiza pe poarta „Astoria”.
Accesul personalului unităţii, cu autoturisme personale, se va face numai pe poarta de acces situată pe str. Vulcănescu 88, iar accesul pietonal pe toate punctele control-acces, pe baza legitimaţiei de salariat. Personalul medical şi cel de îngrijire şi auxiliar va purta echipament de protecţie, respectiv echipamentul medical complet.