MENIU

Copiii de grădiniță împart toaletele cu clienții unei cârciumi. Imagini de coșmar la Brașov: cum s-a ajuns la această situație

Copiii de grădiniță împart toaletele cu clienții unei cârciumi. Imagini de coșmar la Brașov: cum s-a ajuns la această situație/ Captură brasov.net

Situație șocantă într-o localitate din Brașov. Copiii de grădiniță împart toaletele cu clienții unei cârciumi. Cei mici au fost mutați la căminul cultural pentru că școala din localitate nu are suficient spațiu pentru câți copii au fost înscriși anul acesta. 

În comuna Sânpetru, peste 50 de copii de grădiniță sunt nevoiți să împartă toaleta cu persoane care frecventează barul din apropiere. Preșcolarii au fost mutați din școală în clădirea căminului cultural din localitate pentru că spațiul era prea mic raportat la numărul înscrierilor de anul acesta. Părinții sunt însă revoltați de situație și amenință că își vor retrage copiii de la grădiniță dacă nu se iau măsuri.

În plus imobilul în care au fost mutați preșcolarii este vechi de secole și prezintă numeroase riscuri. Clădirea are geamuri sparte, tencuială care se desprinde, iar gardul și poarta sunt rupte.

Ciolacu: Aproape 1,9 milioane de copii din grădinițe și școli vor avea hrană sănătoasă asigurată de stat

Primăria promite că va lua măsurile care se impun. Mutarea celor 50 de copii la căminul cultural a fost făcută cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Copiii de la grupa mijlocie și cei de la grupa mare învață la etajul clădirii acolo unde a fost amenajată o sală de curs dar și un mic vestiar.