COMISIA şcolii 10 anunţă MĂSURILE împotriva profesoarei care a cerut cadouri. Ce spun părinţii?
Scandalul de la Şcoala 10 din Capitală este departe de-a se încheia. Directoarea a fost deja suspendată din funcţie. În cazul învăţătoarei şpăgare, însă, abia astăzi va fi luată o decizie. Comisia din şcoală a audiat-o atât pe Dana Blându, cât şi pe părinţii elevilor, care acum cer înlocuirea cadrului didactic de la catedră.
Învăţătoarea a fost audiată, mai bine de trei ore, de comisia internă înfiinţată la nivelul unităţii de învăţământ. La sfârşitul întâlnirii, aceasta nu a vrut să facă nicio declaraţie. A vorbit, în schimb, avocatul său.
"Doamna invatatoare are o stare emotionala deosebita, este extrem de bulversata. Doamna nu se considera vinovata şi nu are de ce sa si dea demisia. Referitor la acele cadouri nu va putem spune multe lucruri, daca apreciati ca reprezinta o ciocolata, o crenguta de brad si o punga festiva, cadouri susceptibile de a fi interpretate", a spus avocatul învăţătoarei.
Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10, dar şi profesori au fost citaţi pentru a da explicaţii în faţa anchetatorilor. Printre aceştia se numără şi mama care a filmat-o pe învăţătoare în timp ce solicita bani pentru cadouri.
Femeia spune că i s-au cerut şi 200 de lei pentru cadouri, dar şi că învăţătoarea făcea tot felul de presiuni asupra părinţilor.
Dacă în cazul învăţătoarei nu s-a luat încă o decizie, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a suspendat-o pe directoarea Şcolii 10.
Scandalul a pornit în decembrie când un părinte a dat publicităţii o filmare realizată cu telefonul mobil, în care, învăţătoarea Dana Blându cerea bani pentru cadourile colegilor.
Douăzeci de părinţi vor fi audiaţi la Poliţie în cazul învăţătoarei de la Şcoala 10
Poliţiştii Secţiei 6 vor audia aproximativ 20 de părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei de la Şcoala 10 din Capitală, acuzată că cerea bani de cadouri de la părinţi, potrivit unor surse din Poliţie.
Potrivit surselor citate, la sediul Secţiei 6 Poliţie vor fi chemaţi pentru audieri, în zile următoarele, aproximativ 20 de părinţi, pentru ca, în urma discuţiilor cu aceştia, anchetatorii să stabilească dacă învăţătoarea Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti", ar fi primit astfel foloase necuvenite.
La sediul Secţiei 6 Poliţie a venit, vineri dimineaţă, mama unuia dintre elevii din clasa învăţătoarei Dana Blându, urmând ca, în aceeaşi zi, în faţa poliţiştilor să se prezinte şi părinţii altor doi copii.
Audierile la Secţia 6 Poliţie au început joi, când au fost să dea declaraţii femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare atunci când cerea bani pentru cadouri şi tatăl altui copil.
Femeia a venit la poliţie de bunăvoie, fără ca în prealabil să fie citată, după ce, joi, poliţişti ai Secţiei 6 au mers la domiciliul acesteia şi i-au cerut să pună la dispoziţia anchetatorilor înregistrările video şi audio pe care le avea cu învăţătoarea Dana Blându.
Celălalt părinte care a fost, joi, la Secţia 6 Poliţie, le-a povestit anchetatorilor cum cerea învăţătoarea Dana Blându sumele respective şi cum sugera părinţilor să-şi înscrie copiii la after school-ul ei.
Potrivit anchetatorilor, după ce vor fi audiaţi cei aproximativ 20 de părinţi, va fi citată pentru a se prezenta la Secţia 6 Poliţie şi învăţătoarea Dana Blându.
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat că o decizie în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 va fi luată după hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, acesta urmând să se întrunească vineri.
Trăistaru a mai spus că că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala 10, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.
Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.
Decizia ISMB a venit la o zi după ce ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, declara, în contextul anchetei de la Şcoala 10, că fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director. Ministrul adăuga că fondul clasei cerut şi gestionat de reprezentanţi ai şcolii poate avea chiar şi încadrare penală