Claudiu Năsui, la Budapesta: Nu am venit aici doar pentru semnarea de acorduri, ci și pentru a genera oportunități reale de afaceri
Ministrul Economiei Claudiu Năsui şi omologul său ungar, Peter Szijjarto, au semnat, astăzi, la Budapesta, trei acorduri între România şi Ungaria. Întâlnirea a fost importantă - spune ministrul - dar nu doar prin prisma faptului că s-au semnat acorduri, ci mai ales pentru pentru că a genera "oportunități reale de afaceri". Ministrul spune că a venit însoțit de 67 de firme românești, ajunse aici pe banii lor, ca să lege legături de afaceri.
"Astăzi sunt la Budapesta, unde am semnat împreună cu Peter Szijjarto, omolgul meu ungar, trei acorduri între România şi Ungaria. Primul este un protocol pentru operaţionalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătăţim cooperarea economică între România şi Ungaria. Al doilea este acordul de înfiinţare a Camerei de comerţ bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România şi din Ungaria să poată să se apropie mai mult. Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare - Oar şi drumul expres Mateszalka - Csenger, care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România şi Ungaria", afirmă ministrul, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
Claudiu Năsui a precizat că îşi doreşte relaţii cât mai deschise, care să genereze cât mai multor oportunităţi de afaceri pentru întreprinderile din România şi din Ungaria, reciproc avantajoase.
"Comerţul liber este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat umanităţii. Prin el, putem să beneficiem cu toţii de avantajele comparative ale fiecăruia. Adică să ne sporim cu toţii bogăţia. Să beneficiem de pieţe mai mari şi de oportunităţi mai multe, de economii de scară, şi, mai ales, de specializarea muncii, care sporeşte productivitatea tuturor. Ce efect au lucrurile astea asupra noastră? Ne permit să avem o gamă mai largă de bunuri şi servicii la dispoziţie, la preţuri mai bune şi cu inovaţie mai multă. Aceste lucruri sunt dovedit posibile numai în capitalism. De multe ori luăm Uniunea Europeană şi liberul schimb pe care aceasta îl are în interiorul uniunii ca pe un dat. Ar trebui să-l apreciem mai mult, să-l consolidăm şi chiar să-l extindem", a arătat Năsui.