Clanurile PSD care au ținut captiv județul Olt
Familiile Stănescu, Iordache, Ciocan și Vâlcov sunt cele care stăpânesc politic și administrativ județul Olt din anii 2000, scrie g4media.
Eșecul instituțiilor în cazul crimelor din Caracal s-a produs într-un județ ținut captiv timp de 30 de ani de PSD prin intermediul unor clanuri politice care și-au întins influența în marile instituții ale statului.
Familiile Stănescu, Iordache, Ciocan și Vâlcov sunt cele care stăpânesc politic și administrativ județul Olt din anii 2000. Toți PSD-iști. Înaintea lor, alți PSD-iști au controlat județul în anii 90, cu o scurtă întrerupere în 2004-2008.
Clanurile sunt conduse un milițian cu BAC-ul luat la 50 de ani, un specialist în tractoare, un inginer cu Dreptul făcut la 42 de ani. Ei au preluat județul Olt de la familiile Ceaușescu-Bărbulescu și l-au transformat într-un fief al corupției.
Cu sprijinul lui Liviu Dragnea, și-au proiectat puterea în justiție și au luat în stăpânire instituții care gestionează miliarde de euro.
Paul Stănescu, senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, a devenit la acel moment șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al Fabricii de conserve Caracal și al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar.
Paul Stănescu nu s-a mulțumit să fie singurul parlamentar din familie. L-a impus în Camera Deputaților încă din 2012 pe fratele său, Alexandru Stănescu, aflat la al treilea mandat deja. Și Alexandru Stănescu e ingriner agronom.
Clanul Ciocan. Puterea clanului Stănescu e strâns legată de alt clan: frații Dan și Cornel Ciocan. Ei sunt fondatorii firmei Dancor, un adevărat Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici.
Darius Vâlcov a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea până la condamnarea acestuia: artizan al programului de guvernare, omul care o controla pe Dăncilă. Vâlcov intrase în politica mare ca primar ales al Slatinei în 2004 pe listele PDL, dar a trecut la PSD în 2012 și a devenit senator de Olt.
A fost ministru al Finanțelor în guvernul Ponta, propulsat de binomul Dragnea – Stănescu. A fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție și mai are încă un dosar. A profitat de influența în PSD și guvern, iar firma despre care DNA spune că e a lui a câștigat pe bandă rulantă bani de la stat.
Vezi aici oamenii plasați de clanurile oltene la vârful unor instituții – cheie.