MENIU

Cenușa vegetală, leacul uluitor care dă rezultate remarcabile în nenumărate afecțiuni

Cenușa vegetală tratează foarte multe boli, cum ar fi afecțiunile digestive, bolile cardiace sau chiar afecțiuni neuropsihice. Apa cu cenușă este cea mai bună, spun specialiștii din domeniu, pentru a curăța organismul de toate toxinele. Pe lângă asta, cenușa poate fi și cea mai bună pastă de dinți. Așa că poți aplica acest tratament cu încredere, mai ales că bunicile și străbunicile noastre îl foloseau cu succes în trecut tot pentru a trata diferite boli.

Beneficiile cenușei vegetale asupra organismului sunt multiple, fiind adjuvant în tratarea unor boli precum: diaree cronică, balonări, paraziți intestinali, bradicardie, palpitații, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, alcoolism, hipoglicemie, paralizii, astm bronșic, conform doctorulcasei.xyz

Cenușa vindecă psoriazisul. Aplicată extern, cenușa vindecă psoriazisul, micozele și scabia. Tratamentul recomandat sunt spălăturile cu suspensie din această cenușă. Se pune o linguriță de cenușă în 50 ml de apă și se ia de trei ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O alternatică ar fi compresele cu cenușă de viță de vie, care se pun pe locurile afectate, vindecând înțepături de insecte și mușcături de șarpe. Dacă aveți amigdalele umflate, se leagă la gât cenușă caldă învelită într-un batic sau într-o eșarfă, peste care se pune un fular de lână. Pentru arsuri, se poate folosi cenușa de salvie și mesteacăn.

Pastă de dinți din cenușă. Poate sună ciudat, dar este una dintre cele mai eficiente paste de dinți și ape de gură. Acum câteva sute de ani, ea era folosită ca indregient miraculos pentru păstrarea dinților până la vâsrte înaintate. Pune puțină cenușă pe periuța de dinți și freacă riguros, dacă vrei să nu mai ai probleme cu dinții. Cenușa amestecată cu apă poate fi o apă de gură excelentă, tratând afecțiunile gingivale sau sângerările.

Remediu pentru durerile de cap. Dacă ai dureri de cap, de gât sau cârcei, cenușa te poate salva și îți poate lua durerea cu mâna. Pentru dureri de cap, ia un lighean în care pui apă călduțăă și scufundă picioarele în apă. adaugă sare și cenușă de lemn. Aceste băi atrag sângele spre picioare, slăbind tensiunea la cap. Efectul lor este calmant și în cazul durerilor de gât și a cârceilor.

Ai hipertensiune? Bea cenușă! Cenușa este folosită ca remediu eficient și în ceea ce privește hipertensiunea. Într-un litru de apă clocotită se pun patru linguri de cenușă de stejar și se lasă o zi și o noapte. Se strecoară printr-o bucată de tifon și se bea timp de două spătămâni, câte trei linguri, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Cura se poate repeta după o pauză de 5 zile.

Hepatita poate fi și ea tratată tot cu cenușă. Se ard sâmburi de măsline, de struguri și de cânepă laolaltă. Se toacă rădăcini de rostopască și stevie, la care se adaugă crengi de viță de vie de un an, care se ard la foc înnăbușit. Pulberile se amestecă egal și se ia câte o lingură de amestec, între mese, odată la trei zile. Se poate amesteca cu miere.

Cenușa purifică, de aceea în lacurile vulcanice, apa este cea mai pură, pentru că este distilată de cenușă, un agent natural de sterilizare. Acest tip de apă poate fi obținut lejer și acasă, cu condiția să decantăm foarte bine apa și să separăm apa de băut de cenușă. Poate fi folosit tifon pentru a realiza acest lucru. Ea detoxifică corpul de toate toxinele și impuritățile, aducând un aport de vitamine și minerale care îi este necesar organismului pentru a rămâne sănătos.