MENIU

Centre de recrutare din Rusia, incendiate cu coktailuri Molotov

Autoritățile ruse par să se confrunte cu noi forme de protest tacit împotriva războiului din Ucraina. Mai multe centre de recrutate ar fi fost incendiate în luna mai, potrivit celei mai recente analize a Institutului pentru Studiul Războiului, din Marea Britanie. 

Institutul citează informații din mass-media rusă şi de pe canalele locale Telegram, care au raportat acte intenţionate de incendiere a centrelor de recrutare (așa-numite comisariate militare) în 3 localităţi, între 4 mai şi 18 mai.

Aceași sursă citează și un înalt ofițer din Statul Major ucrainean, generalul Oleksii Gromov, a declarat că au existat, în total, cel puţin 12 cazuri de incendiere deliberată a comisariatelor, din care 5 doar săptămâna trecută.

Oficialii ruşi au prins în flagrant doi tineri de 16 ani într-o localitate din regiunea Moscova, ceea ce sugerează că cetăţenii ruşi sunt probabil responsabili pentru atacurile asupra comisariatelor militare.
Raportul vine pe fondul a numeroae relatări privind moralul tot mai scăzut al trupelor ruse și a gesturilor de dezertare sau sabotare voluntară.