MENIU

Celebrul naist Gheorghe Zamfir a reacționat după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie: „Ce certificare îți mai trebuie ție?”

Celebrul naist Gheorghe Zamfir a reacționat după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie, la cei 75 de ani ai săi. Fondatorul trupei Phoneix a fost anunțat că nu a intrat în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor, după a ce trebuit să susțină un examen. Revoltător este faptul că Nicu Covaci nu a obţinut atestatul de compozitor, după 50 de ani de carieră și sute de piese scrise. 

„Nicule, prieten drag, cu regret citesc știrile zilei și trebuie să-ți spun că-ți sunt alături și că povestea ta a fost trăită și de mine. Uniunea Compozitorilor din Franța mă primea cu brațele deschise în anii 70 iar UCMR nu a dorit acest lucru până în anul 2005, pentru că cei de la conducerea uniunii mă considerau compozitor de sârbe și hore.

Ce certificare îți mai trebuie ție, Nicu Covaci, legendă românească în ale muzicii, de la o astfel de organizație? Tu știi bine că umilirea valorilor naționale a fost și încă este un sport național. Esența muzicii noastre se află adânc sădită în sufletele multor generații, această realitate nu poate fi notată de nicio comisie. Fruntea sus! Te iubim, pentru tot ceea ce ești și ai lăsat ca artist!”, a scris Gheorghe Zamfir.

În ciuda contribuției și a activității sale, Nicu Covaci, unul dintre cele mai apreciate nume din industria muzicală, s-a trezit fără pensie la 75 de ani.

Artistul a primit o înștiințare de la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor prin care era anunțat că nu are dreptul la pensie și asta pentru că nu a obținut atestatul.

Mai multe articole despre:
zamfir covaci ucmr examen