MENIU

Celebra jachetă kaki a lui Zelenski, vândută la licitație de Boris Johnson, la Londra: 90.000 de lire sterline

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Jacheta de culoare kaki din lână purtată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski de la începutul războiului a fost vândută pe o sumă fabuloasă la Londra. Licitația a fost condusă chiar de premierul Boris Johnson, iar articolul vestimentar a fost cumpărat cu nu mai puțin de 90 de mii de lire sterline. 

Licitația s-a desfășurat în capitala Marii Britanii și a avut scopul de a strânge fonduri pentru a ajuta Ucraina. Zelenski i-a lăudat personal pe liderii de la Londra și i-a numit curajoși pentru că au organizat strângerea de bani. Fondurile vor fi folosite pentru reechiparea tehnică a Centrului Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest, care a devenit un adevărat hub pentru copiii bolnavi. 

Zelenski a ținut un discurs video înainte de licitație, lăudându-l și pe „curajosul Boris”, alături de care a făcut turul Kievului.

Prețul de pornire pentru jachetă a fost de 50.000 de lire sterline și a fost vândută pentru 90.000 de lire.

Licitația, organizată de Christie’s, a mai inclus și alte obiecte, inclusiv un cadou oferit premierului Johnson în timpul plimbării sale cu Zelenski prin capitala Ucrainei.

S-a mai licitat pentru un tur ghidat al Kievului făcut de către primarul orașului, iar cateringul va fi asigurat de singurul bucătar cu stele Michelin din Ucraina.

Seara de caritate ”Brave Ukraine”, organizată de Ambasada Ucrainei în Regatul Unit, a avut loc la Tate Modern Gallery din Londra.