MENIU

Cea mai bună rețetă pentru detoxifierea ficatului

Alimentaţie sănătoasă. Care sunt fructele care îngraşă şi îţi pot îmbolnăvi ficatul

Reţeta simplă pe care am recomandat-o pentru detoxifierea ficatului, cu ulei de măsline şi suc de lămâie, a fost foarte bine primită de telespectatori. Familii întregi recurg la ea şi ne scriu că primele efecte au apărut în câteva zile, adică au scăpat de senzaţia de oboseală. 

Avem însă două rugăminţi din partea unor pensionari care spun că nu se pot obişnui cu gustul uleiului de măsline şi ne întreabă dacă nu avem o alternativă. Lor, dar nu numai lor, le recomandăm reţeta lui Patrick Holford pentru o cură de detoxifiere de o săptămână, reţetă care va curăţa de toxine întregul organism. Nutriţionistul, care a scris 36 de cărţi traduse în 30 de limbi, spune că există 4 obiceiuri la care trebuie să renunţăm şi 4 pe care să le adoptăm.

În primul rînd, să evităm grâul, deoarece irită intestinul. Pe urmă laptele şi produsele lactate. Laptele este cel mai frecvent alergen alimentar, provoacă sistemul imunitar să reacţioneze, produce prea mulţi anticorpi. Scoateţi din dietă şi cafeaua, chiar dacă este greu, deoarece cafeina dă dependenţă. Dar asta e şi ideea.

Cafeina este o toxină de dependență pentru a cărei contracarare ficatul face mari eforturi. Dacă nu puteţi să renunţaţi la cofeină, înlocuiţi cafeaua cu două ceşti de ceai verde pe zi. În plus, renunţaţi la alcool, cel mai mare dusman al ficatului. Iată cele 4 obiceiuri bune. Beţi 8 pahare de apa pe zi, deoarece ajută detoxifierea. Pe urmă, alegeţi doar anumite alimente.

Dintre fructele accesibile recurgeţi la pepene galben, citrice, kiwi, struguri roșii și fructe de padure, iar dintre legume la ardeiul gras, sfecla, varza, morcovii, conopida, castraveții, rosiile şi fasolea. Folosiţi doar uleiuri presate la rece, limitaţi peştele, renunţaţi la carne, cereale, sarea albă, grăsimi hidrogenate, îndulcitori artificiali, aditivi și conservanți, alimente prajite şi condimente. Recurgeţi la antioxidanţi anti-îmbătrânire precum vitamina A, beta-caroten, vitamina C, vitamina E, minerale şi coenzima Q10. Acestea sunt jucătorii cheie în detoxifiere.

 

Şi nu în ultimul rând, luaţi suplimente de-detoxifiant hepatice, cum ar fi extractul de Ciulinul Laptelui sau de păpădie. Atenţie, însă: schimbarea dietei îi va determina pe "băieţii răi" din organism să lupte, prin urmare este foarte probabil ca 3 zile să nu vă simţiţi bine. Este o senzaţie care va trece. În cazul în care suferiţi de boli cronice, consultaţi un medic înainte de a trece la detoxifiere, pentru ca anumiţi compuşi să nu intre în conflict cu tratamentul!

Mai multe articole despre:
ficat Alexandra Pacuraru fresh refresh detox