MENIU

Ce spune ministrul de finanțe grec despre "ședința foto" care a provocat un val de critici în Grecia

Ministrul de finanțe elen Yanis Varoufakis

Ministrul de finanțe elen Yanis Varoufakis a mărturisit că regretă ședința foto realizată de revista franceză Paris Match la locuința sa din Atena, care a provocat un val de critici în Grecia și pe internet, relatează duminică DPA, potrivit AGERPRES.

"M-am întrebat: Îmi place această imagine? Nu. Și regret. Amândoi regretăm", a declarat duminică Varoufakis, în numele său și al soției sale, la televiziunea greacă.

Fotoreportajul, apărut joi în Paris Match, îl arată pe ministru la pian în camera de zi sau luând masa cu soția sa, artista Danae Stratou, pe terasa lor cu vedere la Acropole.

Într-un interviu care însoțește imaginile din Paris Match, ministrul critică logica programului de salvare financiară a Greciei, pe care încearcă să-l renegocieze cu creditorii internaționali, și susține că politicile de austeritate i-au afectat în mod disproporționat pe săraci.

Fost profesor de economie, Varoufakis a devenit ministru după ce partidul de stânga al premierului Alexis Tsipras, SYRIZA, a venit la putere în Grecia în luna ianuarie, pe fondul unor puternice sentimente împotriva austerității.