MENIU

Dragnea, reacție-surpriză despre plângerea penală împotriva lui Timmermans

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu demersul de a i se face plângere penală prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Partidul Social Democrat se distanțează față de astfel de demersuri. Nu cred că trebuie să existe plângeri penale împotriva a doi comisari europeni sau a unor angajați ai instituțiilor europene. Noi, de principiu, ne opunem acestui sistem bazat pe plângeri penale. Asta vrem să schimbăm, să readucem normalitatea în societatea românească. De aceea sper ca subiectul să fie închis cât mai repede pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important.", a declarat Liviu Dragnea, pentru Stiripesurse.ro.

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de site-ul Lumea Justiției (luju.ro).

Vicepreședintele CE Frans Timmermans l-a avertizat în weekend pe Liviu Dragnea, la Congresul Socialistilor de la Madrid, sa respecte statul de drept, altminteri PSD si-ar putea pierde afilierea europeana.

Timmermans i-a scris Vioricăi Dăncilă: E dezamăgitor că nu ați vorbit cu noi despre noile ordonanțe

Frans Timmermans i-a trimis o scrisoare Vioricai Dancila, in care o atentioneaza ca noile ordonante pe Justitie ridica serioase ingrijorari, mai ales ca oficialii europeni nu au fost consultati. "E urgent sa reveniti la procesul de reforme in Justitie!", spune acesta.

"Va scriu pentru a va cere clarificari in privinta celor doua ordonante de urgenta adoptate de Guvern in sedinta din 19 februarie 2019", incepe Timmermans scrisoarea.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Frans Timmermans