MENIU

Ce-şi doreşte EROUL ROMÂN, rănit în Afganistan:"Şi-a pus în joc viaţa pentru onoarea Armatei Române"

Militarul român îşi doreşte să se întoarcă la muncă

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus că militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan, "doreşte să îşi reia activitatea la divizia din Focşani, într-o muncă în care îşi poate pune în valoare abilităţile".

"Armata Romană îşi onorează eroii!". Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis ministrul Apărării, Mircea Duşa, care a participat la ziua de naştere a militarului erou Florinel Enache, Gura Caliţei, judeţul Vrancea, scrie ziaruldevrancea.ro.

Mircea Duşa a venit în comună într-o vizită fulger pentru a-i ura „La mulţi ani!” plutonierului adjutant principal Florinel Enache, care a împlinit ieri 40 de ani, şi se află încă în concediu medical după rănile suferite pe front.

La ziua de naştere a militarului Florinel Enache, ministrul a fost însoţit de autorităţile locale şi judeţene, cat şi de generalul-maior Nicolae Ciucă noul şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă dr. Adrian Tonea, comandantul Garnizoanei Focşani şi al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, unde este încadrat militarul Florinel Enache, şi generalul locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General.

"Un om care şi-a pus în joc viaţa pentru onoarea şi demnitatea Armatei Romane trebuie apreciat", a spus ministrul Mircea Duşa.

După ce locuinţa lui Florinel Enache a fost modernizată şi dotată cu mobilier adecvat pentru necesităţile medicale ale acestuia, ministrul Apărării speră ca şi drumul ce duce la locuinţa militarului să fie modernizat de autorităţile locale.

Florinel Enache se poate deplasa doar cu ajutorul unui cărucior electric pentru că a rămas fără picioare şi fără mana stangă în urma misiunii din Afganistan. În momentul în care a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală, a primit şi proteză bionică promisă de Ministerul Apărării, care îi asigură o anumită independenţă personală.

De altfel, acesta se pare că doreşte să revină la muncă, să fie printre colegi, chiar dacă nu poate să mai facă muncă de teren. „Doreşte şi o să rezolvăm ca după o perioadă, după ce trece iarna aceasta, să îşi reia activitatea la divizia din Focşani, într-o muncă în care îşi poate pune în valoare abilităţile”, a mai spus ministrul Mircea Duşa. Florinel Enache ar putea îndeplini sarcini de birou sau alte munci adecvate noii sale condiţii fizice.