MENIU

Ce se întâmplă când bei cafea cu lapte pe stomacul gol. La ce concluzie au ajuns specialiștii

Cât de sănătoasă este, de fapt, cafeaua cu lapte

În ciuda beneficiilor aduse de cafea, aceasta devine nocivă atunci când este consumată pe stomacul gol. Iată ce se întâmplă atunci când în cafea adaugi lapte.

Cafeaua este o sursă importantă de antioxidanți foarte eficienți în privinţa unor boli maligne cum ar fi cancerul de colon. De asemenea, cafeaua este o sursă nemaipomenită de antioxidanți. CGA-ul încetinește timpul de absorbție al zaharurilor din alimente, menținând constant glicemia, ceea ce împiedică apariția senzației de foame.

Conform floaredetei.ro, o singură ceașcă de cafea neagră stimulează secreția acidului clorhidric în tractul digestiv, senzație simțită mai ales de persoanele predispuse la gastrită.

Totuși, pot resimți acest efect și oamenii sănătoși pentru că acidul clorohidric este utilizat în dizolvarea alimentelor consumate. Stimularea acidului clorhidric afectează digestia, mai ales după mesele mai grele, și împiedică digestia normală a proteinelor. Mai mult, proteinele insuficient digerate pot duce la multe probleme de sănătate cum ar fi balonarea, iritarea și inflamarea intestinelor și chiar cancer.

Specialiștii recomandă consumul unei cești de cafea la o oră după ce te-ai trezit și după ce ai servit micul dejun, însă, dacă nu poți mânca dimineața, încearcă să consumi o felie de pâine înainte de a savura prima ceașcă de cafea din ziua respectivă.

În plus, nu este recomandat să bei cafea imediat ce te trezești pentru că este stimulată producția de cortizol, foarte greu de echilibrat ulterior. Astfel, deficiența sau excesul de cortizol pot conduce la diverse probleme de sănătate.

În concluzie, o singură ceașcă de cafea consumată dimineața pe stomacul gol provoacă aciditate, balonare și chiar stări de vomă. Dacă nu vrei să mănânci nimic înainte, adaugă puțin lapte sau chiar unt în cafea pentru a mai reduce din efectele negative.