MENIU

Ce să faceți dacă sunteți atacați de câini. Sfaturile unui psiholog

Prezentă pe pe Lacul Morii, acolo unde a avut loc un protest inedit al proprietarilor de patrupede, psihoterapeuta Elena Dobre a împărtășit reporterilor Realitatea Plus o serie de sfaturi pentru situațiile în care suntem atacați de o haită de câini.

Specialista a spus că este o mare greșeală ca să fugim atunci când suntem încolțiți

„Să nu uităm că de fiecare dată un animal se simte pus în pericol atunci când acționăm noi agresiv. Și atunci este normal ca oamenii care trec și se simt în primejdie vizavi de grupul de câini să meargă într-un ritm nu foarte alert, dar astfel încât să se protejeze și pe ei,” a spus specialista.

Nu priviți animalele în ochi

„Să nu dea ochi în ochi cu un câine, pentru că asta ar însemna o amenințare pentru animal,” ne sfătuiește Elena Dobre

Evitați să treziți câinelui instinctul de vânător

„Nu de puține ori se întâmplă să fie haite de câini înfometați, care au fost abandonați, probabil, care nu caută decât hrană. Noi, ca și adulți, știind aceste aspecte, este important să evităm mersul alert, alergarea, ca noi să nu devenim pradă pentru ei, pentru că intră în instinctul acela de vânător,” a mai spus psihoterapeuta.

Țineți un obiect la voi și îndreptați-l către animal

„Ce putem face este să nu intrăm în panică și, dacă se întâmplă asta, să ne ferim, să avem tot timpul ceva mai îndepărtat de corpul nostru și să îndreptăm spre câine. Câinele va mușca, și noi să ținem de acel obiect,” a spus Elena Dobre.

Mai multe articole despre:
caini atac caini Lacul Morii psiholog