MENIU

CE Oltenia, la un pas de ÎNCHIDERE. Mii de oameni riscă să rămână fără un LOC DE MUNCĂ

Complexul Energetic Oltenia /Captură video

Complexul Energetic Oltenia este la un pas să se închidă, iar patru mii de oameni riscă să rămână fără un loc de muncă. Problemele se țin lanț de ani buni la Complexul Oltenia. Angajații sunt nevoiți să muncească în condiții grele și își pun viața în pericol, în fiecare zi. 

Mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă pentru că un grup energetic al CE Oltenia se închide definitiv în doar câteva zile. Este vorba despre grupul 3 al termocentralei de la Rovinari. Mai mult, în doar câțiva ani, exploatarea cărbunilor va fi istorie. Grupurile de producție de electricitate pe bază de cărbune vor fi trecute pe gaz la Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, pe locul carierelor vor fi amplasate panouri fotovoltaice.

"Are loc mai exact o transformare a CEO, prin închiderea unor capacități de producție pe cărbune și transformarea grupurilor centralelor pe gaz și instalarea unor panouri foto care să ducă la continuarea activității", a declarat Cârcă feix, inginer CEO

La complexul CE Oltenia, condițiile de muncă sunt extrem de grele, nu sunt respectate normele de protecție, susțin surse Realitatea, iar oamenii își riscă viața zi de zi.

Aici în cariera roșia aerul este greu de respirat, minerii au o speranță de viață cu până la 10 ani mai mică decât prevede media națională, iar principalele diagnostice ssunt infarctul cancerul, dar și accidentul vasculare cerebrale 7.37

În luna ianuarie a avut loc un grav accident, când un camion plin cu mineri s-a răsturnat. Trei oameni au murit atunci, iar alți 13 au fost răniți. Șocant este faptul că, muncitorii s-au urcat din nou în mașini identice cu cea care s-a răsturnat. 

Mai multe articole despre:
ceoltenia complex energetic inchidere somaj someri