MENIU

Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun

<h4>Alimentația sănătoasă &icirc;ncepe cu micul dejun. Ce nu este recomandat să m&acirc;nc&acirc;m dimineaţa</h4>

Nu degeaba se tot subliniază ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei - dacă faci alegeri înţelepte, această masă îţi poate asigura toate vitaminele şi energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei, scrie one.ro.

Potrivit unui studiu, cei care nu sar peste masa de dimineaţă sunt mult mai atenţi la ceea ce au de făcut, au mai puţine şanse să devină obezi şi au un risc scăzut de a face boli de inimă sau diabet.

Cu toate acestea, mulţi dintre cei care iau micul dejun nu ţin cont de regula "trebuie să mănânc sănătos", ci mai degrabă trebuie să mănânc repede şi, eventual, ceva care nu necesită timp mult de preparare.

Nutriţioniştii atrag atenţia însă că acest dicton, "pe repede înainte", nu este deloc sănătos şi ne oferă câteva idei pentru un mic dejun sănătos, săţios şi delicios.

1. Unt de migdale pe pâine prăjită şi fructe proaspete. Rapid, nutritiv, detoxifiant şi plin de energie. Aşa poate fi descris pe scurt acest minunat mic dejun preferat de nutriţionistul Dawn Jackson Blatner

2. Pită din făină integrală umplută cu omletă cu brânză rasă şi o mandarină. Iată, avem aşadar incluse în acest mic dejun cereale, lactate, fructe şi proteine, exact ce are nevoie organismul pentru a face faţă unei zile întregi. Acesta este meniul agreat de Elizabeth M. Ward, consultant în nutriţie.

3. Mini-pizza englezească din făină integrală  asezonată cu sos de roşii, brânză mozarella semi-degresată şi puţin piper roşu, dată la foc mic la cuptor până se topeşte brânza. Joy Bauer, expertă în nutriţie şi autoare a numeroase cărţi de diete, este adepta acestui stil de a lua micul dejun. Citeste mai mult...