MENIU

Ce inseamna să ai metabolismul lent. Cum îți afectează sănătatea si ce trebuie sa faci pentru a-l stimula

Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie, care este esențială pentru ca ca funcțiile organismului să se desfășoare normal. Metode de stimulare a metabolismului lent

Metode de stimulare a metabolismului lent

În cazul unor persoane metabolismul este mai lent, adică procesele de ardere a caloriilor se petrec într-un ritm încet, în timp ce altele îl au accelerat. Pentru a impulsiona metabolismul lent se pot face exercitii fizice și este ideal ca gradul lor de dificultate și durata să fie stabilite de un medic, în functie de particularitățile pacientului.

Persoanele care au metabolismul rapid sunt norocoase, deoarece, indiferent cât de multă mâncare ar consuma, tind să nu în greutate, deoarece arderile calorice au loc într-un mod accelerat. Dacă, însă, ai acest tip de metabolism, ai nevoie de mai multă energie din alimente pentru ca organismul să își poată face toate procesele care mențin viata.

Ţi se face foame, deşi abia ai mâncat? Nutriționiștii explică de ce apare această senzație și ce să faci ca să scapi de ea

În schimb, persoanele cu metabolismul lent tind să piardă mai greu în greutate. Nutrientii care nu sunt transformati în energie ajung să fie convertiți în grăsime, care se acumulează. Tipul de metabolism difera în funcție de persoană.

Iată câteva metode pentru stimularea metabolismului.

Consumă proteine la fiecare masă

Consumul unor alimente ajută la creșterea temporară a metabolismului, până la câteva ore, conform sursei.

Conform sursei acesta se numește efect termic, fiind determinat de caloriile necesare digestiei, absorbției și procesării nutrienților, proteinele având rolul de accelarare al acestui efect. Totodată, proteinele dau senzație de sațietate pentru mai multă vreme, iar acest lucru te va opri să mai consumi mâncare.

Consumă mai multă apă 

Conform sursei, persoanele care consumă mai multă apă pierd mai ușor în greutate. Un studiu realizat a demostrat faptul că un consum de 500 ml de apă poate crește metabolismul cu un procent de 30%, pe o perioadă de o oră. De asemenea, dacă vei consuma o cană de apă înainte de masă, te va ajuta să mănânci mai puțin.

Fă sport 

Fă exerciții fizice de mare intensitate, deoarece va stimula metabolismul și te va ajuta la arderea grăsimilor. Prin ridicarea de greutăți poți accelera metabolismul și reduce grăsimea, iar cu cât ai mai multă masă musculară, cu atât metabolismul funcționează mai bine.

Nu sta timp îndelungat pe scaun

Statul pe scaun timp prelungit poate duce în timp la apariția de anumite afecțiuni. Dintre acestea și încetinirea metabolismului, acumularea de grăsime în exces și altele. Acelor persoane care lucrează de pe scaun, să se ridice din când în când pentru a se mișca.

Consumă alimente picante

Ardeiul iute conține un compus, numit capsaicină. Acesta ajută la stimularea metabolismului, pe lângă alte beneficii pe care le are. De aceea, dacă tolerezi gustul iute-picant nu ezita să-l introduci în alimentația ta.

Ce inseamna daca ai trigliceridele marite. Boli de care poți să suferi

Dormi suficient

Somnul de calitate are mai multe beneficii, de asemenea, lipsa somnului poate duce la anumite afecțiuni, printre care creșterea riscului obezității, deoarece lipsa somului poate avea efecte asupra metabolismului. De asemenea, lipsa somnului are legătură și cu creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Consumă cafea

Cafeina poate ajuta la stimularea temporară a metabolismului și, de asemenea, accelerează arderea grăsimilor. Se crede, totuși, că efectul cafeinei poate varia în funcție de anumiți factori. În timpul sportului, cafeina este mai eficientă în arderea grăsimilor la persoanele cu un stil de viață mai monoton, spre deosebire de persoanele care fac sport frecvent, conform aceleași surse.

Primele simptome ala atacului vascular cerebral. Ce trebuie să faci pentru a salva o viață

Citește mai mult AICI

Mai multe articole despre:
metabolism lent sanatate terapie