MENIU

Ce facem în weekend: distracţie pe ritmuri tradiţionale sau petreceri explozive?

Festivalul Strada Armenească are loc în perioada 7 - 9 august

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

Vinerea armenească

"Bucureştii lui Caragiale" îşi continuă ascensiunea şi în acest weekend, începând de vineri, 7 iulie, atunci când ne întâmpină cu piese de teatru amuzante şi interactive, de la ora 19.00. Festivalul, organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a ajuns la ediţia a patra şi se bucură de un adevărat succes în rândul cetăţenilor. Perioada în care se desfăşoară evenimentul este 28 iunie – 22 septembrie, iar programul integral poate fi găsit la www.festivalcaragiale.ro.

Totodată, azi, ia startul şi cea de-a treia ediţie a "Festivalul Strada Armenească", care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armeneşti, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean şi Strada Armenească). Acest festival este unul stradal, prin care se doreşte promovarea culturii şi tradiţiei armeneşti. Cei care vor participa vor avea parte de concerte de muzică tradiţională şi modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafe şi creaţie, acte de  magie stradală şi multe alte activităţi recreative. Evenimentul are loc între orele 10.00 – 22.00, în perioada 7 – 9 august, iar intrarea este liberă.

Fanii HipHop-ului sunt aşteptaţi, vineri, în Arena Pub, acolo unde Nocs prezintă HipHop Hooray. Intrarea este liberă, iar evenimentul are loc între orele 20.00 – 23.55.

De asemenea, cei care au avut o săptămână mai puţin bună se pot relaxa cu glumele Mariei, lui Mincu şi lui Florin. Cei trei vor susţine un spectacol de Stand Up Comedy în club "La Scena", începând cu ora 21.00. Show-ul durează o oră şi jumătate, iar intrarea este 20 de lei.

După ora 23.00, The Tube Club îl are ca invitat pe DJ Benny, care promite să cutremure localul cu vibe-urile lui explozive.

Sâmbăta HOT

Şi dacă e sâmbătă , e hot! Şi nu ne referim numai la temperatura ridicată, ci şi la trupa Hot Play. Un show incendiar este anunţat sâmbătă seara în The Tube Club, vinovaţi de acesta fiind membrii Hot Play, una dintre cele mai cunoscute şi mai moderne trupe de coveruri din România, cu peste 400 de evenimente la activ. Petrecerea ia startul la ora 23.00.

Înainte de party, ne putem amuza la un show de Stand Up Comedy, susţinut de Bogdan, Lalău şi Fulvio, la Grill Pub, începând cu ora 21.30. Glumele vor fi atât de picante, încât organizatorii ţin să atenţioneze că este interzis copiilor sub 16 ani.  

Sau, de la ora 19.30, putem alege să vedem un film în aer liber, iar pentru acest lucru nu este nimeni şi nimic mai potrivit decât CinePark, din incinta parcului Herăstrău. Evenmentul, aflat la a patra ediţie, se bucură de un adevărat succest, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Pentru cei mici sunt pregătite filme interactive începând cu ora 18.00.

Duminica relaxantă

Ca să împăcăm ambele categorii de vârstă, copii şi adulţi, Muzeul Antipa găzduieşte expoziţia “La Antipa culorile prin aripi”, care se derulează în perioada 30 iunie – 6 septembrie, între orele 10.00 – 18.30, o alegere pentru ziua de duminică care sigur nu va da greş. Organizatorii ne îndeamnă să cunoaştem o mică parte din lumea extrem de diversă a fluturilor. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa şi Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanţe geografice de ţara noastră.

Şi, aşa cum ne-am obişnuit, dacă este duminică, este zi de muzică bună şi relaxare profundă. În această duminică Berăria H a lansat invitaţii la concertul trupei Oana Maria Sârbu & Band. Evenimentul are loc pe malul lacului, iar intrarea este liberă.