Ce dietă trebuie să urmezi și ce produse nu ai voie să consumi, în funcție de grupa sanguină
Medicii specialiști au descoperit ce alimentație este benefică pentru fiecare grupă de sânge. Tu ce grupă reprezinți?
Diverse studii efectuate de oameni de ştiinţă şi medici specialişti americani au condus la concluzia că grupa de sânge are legătură cu riscul de a suferi de anumite afecțiuni. Astfel, persoanele cu grupa A sunt predispuse la infecţii cu rotavirusuri, agenţi patogeni care produc diaree, anemie, osteoporoză, hipotiroidism, hipertensiune și diabet zaharat. În cazul persoanelor cu grupa B, riscul de a face atac de cord este cu 17% mai mare decât la persoanele cu alte grupe sangvine. S-a observat și că cei care au grupa AB prezintă un risc cu 30% mai mare de a suferi de stop cardiac faţă de cei cu grupa 0. În cazul grupei de sânge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrânirea prematură și mâncatul pe fond nervos. De asemenea, potrivit clickpentrufemei.ro, specialiștii au descoperit și ce alimentație este benefică pentru fiecare grupă de sânge.
Grupa A
Grupa sangvină A s-a format în perioada de trecere de la vânătoare la agricultură, când alimentația a început să fie diversificată. Dacă ai această grupă de sânge, ai nevoie de alimente care susțin sistemul imunitar. Trebuie să mănânci mai des fructe și legume, de preferință din surse organice, pentru că ești mai sensibil la pesticide. De asemenea, îți va fi benefică o dietă săracă în produse de origine animală – carne, lactate, brânzeturi. Ar fi bine să eviți și alimentele care conțin gluten, produsele din grâu, ovăz, secară și să-ți iei grăsimi bune din nuci și semințe.
Evită cafeaua, băuturile alcoolice, hidratează-te bine și bea mai des ceaiuri medicinale!
Grupa 0
Grupa 0 este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă reprezinți această grupă, mănâncă mai puține alimente care conțin carbohidrați și mai multe alimente care îți aduc proteine (pește, vită, miel, ouă). Ai avantajul de a putea metaboliza colesterolul din produsele de origine animală. Totuși, fii cumpătat în privința consumului de lactate și brânzeturi, dar și de fructe foarte dulci, care cresc nivelul glicemiei.
Evită alunele, porumbul, fasolea!
Grupa B
Persoana cu tipul de grupă B se adaptează unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate și legume. Astfel, ai o toleranță crescută la o varietate de alimente. Îți sunt recomandate fructele, legumele, în special cele verzi, carnea, mai puţin cea de pasăre.
Este indicat să eviți alimentele care conțin gluten sau care balonează – grâul, porumbul, hrișca, lintea!
Grupa AB
Este o grupă de sânge mai rară şi a apărut mai târziu, ca urmare a migraţiei diferitelor grupuri de oameni. Dacă ai grupa de sânge AB se știe că poți digera cu ușurință diferite alimente, chiar și proteine sau grăsimi în cantitate mai mare. În ceea ce priveşte alimentele benefice, acestea reunesc caracteristicile grupelor A și B. Persoanei cu grupa AB îi sunt benefice legumele, fructele, peștele, cerealele.
Trebuie să eviți consumul de cafea și alcool!