MENIU

Ce beneficii are macul, cea mai fragilă floare de câmp

Ce beneficii are macul, cea mai fragilă floare de câmp

Din luna mai si pana la sfarsitul lunii iuliei, macul rosu poate fi admirat pretutindeni, insa putini stiu ca aceste flori de camp nu ne incanta doar privirea, ci sunt benefice si sanatatii noastre.

O minunata legenda greaca spunea ca macul a fost creat de Somnus, zeul somnului, pentru a o ajuta pe Demeter, zeita roadelor pamantului. Se spune ca aceasta era epuizata dupa ce isi cautase fiica rapita de un alt zeu si  de aceea nu mai avea putere sa dea rod recoltelor de grau. Macii au ajutat-o sa doarma si dupa ce si-a revenit, graul a inceput sa rodeasca din nou. De aici credinta ca prezenta macilor in lanul de grau este esentiala pentru o recolta bogata.

Beneficiile macilor:

Trebuie stiut ca in scop medicinal sunt folosite doar petalele macului. Ceaiul din petale de mac ofera cele mai bune rezultate in cadrul tratamentelor impotriva afectiunilor aparatului respirator (bronsite, astm bronsic, laringite, tuse, raguseala, raceala, stari gripale) si a insomniei.

In industria farmaceutica, petalele de mac ajuta la prepararea ceaiurilor, tincturilor si siropurilor si sta deseori la baza obtinerii morfinei, una dintre substantele utilizate pentru calmarea durerilor. Nu se recomanda administrarea in cantitati mari si fara acordul medicului deoarece consumate necorespunzatoar pot avea efecte halucinogene.

Cu preparat de mac se trateaza si inflamatiile pleoapelor, in timp ce infuzia de mac este revigoranta si actioneaza eficient impotriva contractiilor si a spasmelor, scrie sfatnaturist.ro.

Mai multe articole despre:
mac ceai de mac beneficii mac