MENIU

Cazul Pantelimon. Pacineții se EXTERNEAZĂ pe semnătură, după scandalul în care este implicat spitalul. Unitatea medicală, EVITATĂ de bolnavi

Cazul Pantelimon. Pacineții se EXTERNEAZĂ pe semnătură, după scandalul în care este implicat spitalul/ Profimedia

Scandalul morților suspecte de la spitalul groazei a schimbat traseul ambulanțelor. Sute de pacienți refuză să mai fie aduși la Spitalul Pantelimon, iar pacienții deja internați se externează pe semnătură.

Scandalul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a schimbat multe lucruri, cel puțin în ceea ce-i privește pe pacienți, asta deoarece există sute de pacienți internați aici, care au cerut să fie externați pe semnătură, deși starea lor de sănătate nu era una tocmai bună. Mulți dintre ei aveau chiar nevoie de operație, însă oamenii spuneau că le este frică să nu ajungă în "saloanele morții", acolo unde au murit mai multe persoane și unde doctorițele alegeau cine trăiește și cine moare. 

Moartea pacientului de 54 de ani de la Spitalul Pantelimon. Expertiza medico-legală: date-șoc

Mai mult decât atât, oamenii care sunt luați cu ambulanța de acasă, care se simt rău și cer ajutorul medicilor, refuză să fie duși la acest spital. Oamenilor le este, practic, teamă să ajungă la această unitate medicală, motiv pentru care s-a reorganizat traseul ambulanțelor. 

Dacă inițial se vorbea despre Spitalul Clinic de Urgență din Capitală că va prelua toate urgențele care trebuiau să ajungă la Spitalul Sfântul Pantelimon, cei care se vor ocupa de acești pacienți sunt medicii de la Spitalul SRI.

Mai multe articole despre: