MENIU

Cătina face miniuni şi pentru piele. Cum să îţi faci o mască de faţă 100% naturală

<p>Cătina nu este at&acirc;t de sănătoasă precum credeai. Iată c&acirc;t este de periculoasă!</p>

Fructele de cătină sunt deosebit de valoaroase datorită compoziţiei lor în antioxidanţi şi vitamine cu efecte benefice pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe.

Din fructele de cătină se pot realiza măşti cosmetice care curăţă în profunzime pielea şi care ajută la întinerirea acesteia.

Cătina este frecvent adăugată în compoziţia multor produse cosmetice, însă pentru a profita la maximum de beneficiile acesteia, vă puteţi face acasă propria mască antiîmbătrânire.

Amestecă o lingură de fructe de cătină cu o lingură de iaurt şi masează delicat pielea cu această cremă obţinută, clătind ulterior faţa cu apă călduţă din abundenţă, scrie Adevărul.

Amestecul realizează un peeling facial natural, eliminând inflamaţiile şi celulele moarte de la suprafaţa pielii, tonifiind şi hrănind în acelaşi timp pielea până în straturile ei cele mai profunde. Rezultatul va fi un ten curat, fără imperfecţiuni, fără luciu şi coşuri, catifelată, tonică, hidratată şi strălucitoare.

Pentru a obţine o mască super hidratantă ai nevoie de o lingură de fructe de cătină şi o linguriţă de mieer de albine. Amestecă bine ingredientele şi aplică apoi pe faţă.

Lasă zece minute să acţioneze şi îndepărtează cu apă călduţă şi apoi cu apă rece. Pielea va fi hidratată în profunzime, va fi mai elastică iar ridurile vor fi estompate.

Fructele de cătină pot fi amestecate şi cu ulei de măsline sau gălbenuş de ou pentru a obţine efecte antirid.